2011-04-14, 10:22
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychiatra- cz 3
Fankapsychiatrii - bardzo lubię Twoje posty )
Podpisuję się czterema kończynami, chociaż ja jestem bardziej z tej psychologicznej niż medycznej strony.
Hydro może nie działać, jest raczej słaba, a jak zaczęłaś od xanaxu to cóż...
Poszłabym w tym samym kierunku co fanka.
Z typowo nasennych, ale nie uzależniających (lek z cyklu bierzesz i się kładziesz) jest np imovane.
Zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż jakiekolwiek ( ale działające, o taaak...) i bezpieczniejsze przede wszystkim.
Ad. informowania : prawda, że w dobie internetu i tak sobie "sprawdzisz" co trzeba i dopowiesz swoje. Ale to tak jak z bólem głowy chociażby - boli cię więc szukasz informacji. Możesz znaleźć o migrenie ale równie dobrze na temat guza mózgu.
Na to nie ma wpływu. Ale IMO świadomość tego z czym walczymy, oswojenie wroga (czyli poznanie diagnozy) pozwala zmniejszyć lęk. Bo skoro wiem co atakuje - mogę szukać metod do walki z tym.
Klasyfikacja Icd-10 jest szeroka, pewnie że możesz się dowiedzieć różnych rzeczy, które zinterpretujesz na swój sposób - ale od tego jest lekarz by to prostować, oswajać Ciebie z tym i tłumaczyć jak to się u ciebie objawia.
Bo ta sama diagnoza u dwóch różnych osób może mieć inny obraz.
Masz prawo do wiedzy - poproś o nią.
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------
Edit
Troszkę się zgodzę z Gig ad doradzania konkretnych leków i dawek. Tutaj bardzo bym uważała bo to podważa zaufanie do lekarza - a to on powinien być dla pacjenta największym autorytetem.
Sama wymieniłam nazwę leku ale bardziej jako ciekawostkę, nigdy tutaj nie piszę dawkowania
Wspomnę tylko, że hydro jest bardzo popularna i często zapisywana, bo po co zaczynać od czegoś silniejszego jeśli zadziała Hydro?
Bardzo typowe i mądre postępowanie.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"
M 
|
|
|