Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-14, 16:13   #2146
kejra
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
Ty musisz jeszcze conajmniej 10 kg przytyć, więc lepiej lecz tą psychikę a nie debatujesz nad gramami .
dokładnie, zgadzam się z moja imaginacja

skomplikowana Tobie brakuje jeszcze przynajmniej 10 kg. przez całe życie chcesz ważyć 39kg? ile Ty masz wzrostu? 150? z tego co pamiętam to masz powyżej 160. 40kg to ważą dzieci w szkole podstawowej jak chcesz przez całe życie wyglądać jak dziecko, to proszę bardzo, Twój wybór. ale tu już nie chodzi o wygląd, ale także o zdrowie. utrzymywanie nienaturalnie niskiej wagi nie jest dla organizmu zdrowe. pewnie nie masz okresu, a w niedalekiej przyszłości czeka Cię osteoporoza... niestety, ale prawie wszystkie osoby chore na anoreksję na to z czasem chorują. no chyba, że się w porę opamiętasz. ale z Twoich postów wynika, że już osiągnęłaś wagę docelową, która jest daleka od normy. do tego możesz być także bezpłodna. ok, może w tej chwili nie chcesz mieć dzieci, ale może w przyszłości zmienisz zdanie, więc fajnie by było gdybyś miała wtedy wybór.
fajnie, że przytyłaś już ok 10 kg, robisz jakieś postępy, ale jeszcze nie jesteś niestety całkiem zdrowa. nadal jedzenie i waga są jak widać w centrum.
mam nadzieję, że wyjdziesz z tego i dojdziesz do jakiejś w miarę przyzwoitej, zdrowej wagi.
'it doesn't matter how many times you fall down, it matters how many times you get back up'
kejra jest offline Zgłoś do moderatora