2011-04-19, 14:52
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Filologia koreańska - czy są tu jakieś studentki?
szczerze mówiąc nie pamiętam ^^ jeśli rozszerzenia liczą się jako osobne to chyba tak, bo pamiętam, że jeśli wezmę poziom rozszerzony to nic więcej nie muszę brać. aczkolwiek zastanawiam się nad francuskim lub włoskim, z koreańskiego matury niestety nie ma xD
tak tak, mój rocznik to 93 
do nauki języka po polsku mam z Edgarda i z Dialogu od H. Ogarek-Czoj i wygrzebałam jeszcze w Bibliotece jakieś stare (chyba 70 któryś rocznik) teksty do nauki koreańskiego, tylko, że trzeba dobrze już znać znaki by się tym posługiwać.
A oprócz tego mam jeszcze jedną po angielsku. Najgorsze jest to, że nie mam kiedy się z tego uczyć. Przez matury nauczyciele muszą już wziąć się za wystawianie ocen, bo potem to lekcje mam w kratkę... i teraz w jeden dzień po jakieś dwie większe kartkówki, bo sprawdzianem już nie mogą tego nazwać. 
O cenach w akademiku nie czytałam, ale w sumie poszukam za jakiś czas, warto to wiedzieć.
Ambicje to już jest lekka mania xD
ostatnio zauważyłam właśnie, że na temat Korei (nieważne czy historia, przemysł czy sztuka) mogę gadać i gadać... muszę zacząć panować nad tym ^^
a jak się cieszyłam jak dostałam koreański długopis...
|
|
|