Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-20, 14:41   #4015
Red Lipstick
Wtajemniczenie

Dot.: Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;)

Cytat:
Napisane przez Parvanti Pokaż wiadomość
Ja za wszystko sama muszę płacić, bo albo nie ma już miejsc w przychodniach albo chcą dopłaty 70 zł za plombę światłoutwardzalną (bo NFZ refunduje tylko te amalgamatowe) więc dziękuję bardzo jak za 100 zł zrobi mi to dentystka prywatnie, którą znam już od lat i jest sprawdzona.

Teraz chodzę z takim opatrunkiem po przeczyszczeniu kanałów i normalnie niby mnie nie boli, ale czuję te kanały i mega wrażliwy mam ten ząb. A miesiąc ma tak być Wcześniej był zafleczerowany i nic nie czułam. Dodatkowo seplenię lekko przez to co stanowi wielki ubaw dla TŻ. Plus, że chociaż już nie pachnę gabinetem przy każdym otwarciu buzi, co też było wielką atrakcją w towarzystwie.

A co do podkładu to jeśli ktoś się opala, tak jak napisała kamila trzeba zmienić na ciemniejszy, ja np nie zmieniam bo się nie opalam, poza tym na mega upały smaruję się tylko kremem tonującym z wysokim filtremklik. Nadaje delikatny kolor i nie ma opcji, że coś popłynie. Tudzież samym pudrem transparentnym, są takie w rossmanie marki Synergen bodajże, mega tanie bo coś ok 7zł a fajne i super wydajne. I też nie wiem od czego to zależy, że po niektórych dziewczynach widać na pierwszy rzut oka, że mają podkład, a po innych nie. Na pewno od dobrania koloru, ale też chyba niektórzy przesadzają z ilością, ja nakładam bardzo mało i wyglądam naturalnie a starcza na dłużej.

Jak leczę zęby 1-3 to chodzę do prywatnej kliniki. A jak pozostałe, to odpłatnie w bardzo porządnej przychodni (wiem, te pojecia w wiekszosci przypadków sie wykluczaja). Ja chodziłam 3 tygodnie z opatrunkiem, wczoraj dentystka przeczyściła mi kanały i wsadziła do nich antybiotyk. Teraz czeka mnie wypełnienie za 2 tygodnie. Oprócz tego zęba mam jeszcze kilka 'ladnych' problemow.

Ja zaczęłam używać balsamu opalizującego, więc tak czy siak muszę rozejrzeć się za ciemniejszym podkładem.