Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - My tu pilnie oszczędzamy , swe portfele wypychamy!Wszystkich chętnych-zapraszamy! V!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-20, 23:22   #1296
Ayo22
after hours

Dot.: My tu pilnie oszczędzamy , swe portfele wypychamy!Wszystkich chętnych-zapraszam

Cytat:
Napisane przez lissome Pokaż wiadomość
to jest taka nudna telenowela, chyba australijska nawet coś jak moda na sukces

z tych programów o domach jest coś takiego jak: "A place in the sun: home or away". Agent chyba szuka ludziom różne domy i w UK i zagranicą ( w tej samej cenie mniej więcej) i oni sobie decydują, wybierają, czy chcą mieszkać w UK czy jednak gdzieś dalej... ale to na innym kanale (channel 4)

Jest też "Location, location, location" - coś podobnego: ludzie szukają domu za jakieś określone pieniądze, agent im proponuje kilka, chyba każdy dom w innym całkiem miejscu UK. Ale nie jestem pewna czy to było na BBC.

Na pewno jest: "Homes under the hammer" na BBC. I to jest o domach kupowanych na aukcjach.

Jak jeszcze sobie coś przypomnę to napiszę. Teraz tak tylko na chwilkę wpadłam i muszę zaraz znikać.

Aha! Był jeszcze taki jeden bardzo fajny program, ale nie pamiętam jak się nazywał i na którym kanale. Chodziło w nim o to, że ktoś chciał sprzedać dom, wycenił sobie go sam, i przychodzili różni zainteresowani i po obejrzeniu domu mówili co im się nie podoba, co się podoba, czy kupiliby ten dom za proponowaną cenę, jeśli nie to za jaką... później Ci co chcieli sprzedać ten dom wprowadzali jakieś zmiany, remontowali, czy obniżali cenę, itp.

A jeszcze 2 fajne widziałam! : jeden program dotyczył ludzi, którzy kupowali jakieś rudery za grosze i chcieli jak najlepiej je sprzedać. Pokazany był ten etap jak dom remontowali, ulepszali, itp. i jeszcze na to wszystko był ograniczony budżet, więc chodziło o to, żeby wpakować w ten dom jak najmniej kasy (zmieścić się w budżecie), a sprzedać jak najlepiej. No i na końcu były wyniki: czyli ile kasy poszło na remont rudery (czy tyle ile założono na początku że pójdzie?) i za ile sprzedano, czyli jaki zysk z tego wyszedł (czy taki jakiego się spodziewano?). No i niekiedy zysk był przeogromny, ale bywało też tak, że ktoś na tej inwestycji jednak stracił.

A w kolejnym programie po prostu przerabiali wnętrze domu jak najmniejszym kosztem finansowym.

W sumie to bardzo podobne te programy, ale jednak każdy inaczej jest zrobiony i przez to każdy jest jedyny w swoim rodzaju
jejjjjj
jak mi brakuje tych programów.. ten, który oglądałam, to bylo chyba location, 3 domy przedstawiał jakiś agent i ktoś tam sobie wybierał, który wolą..
oglądałam jeszcze cash in the attic i taki program, co dwie rodziny się zamieniały i odmieniali jakieś pomieszczenie nawzajem w swoich domach. polski tytuł był: co by tu zmienić.
i serial cutting it

Edytowane przez Ayo22
Czas edycji: 2011-04-20 o 23:24
Ayo22 jest offline Zgłoś do moderatora