Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jak wyrywac wloski z wtarzy (problem faceta) ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-04-22, 14:26   #4
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe
Dot.: jak wyrywac wloski z wtarzy (problem faceta) ?

Myślę, że pryszczyk był spowodowany albo tym, że nie oczyściłeś przed/po zabiegu twarzy, albo przyszczypałeś skórę. Czasami tak się dzieje.
Depilacja brwi to żadna filozofia- najlepiej po ciepłej kąpieli, jak napisała kopnienta, weź pensetkę i powyrywaj co ci tam przeszkadza. Buzia musi być koniecznie czysta, po depilacji przejedź podrażnione miejsca tonikiem albo znów umyj twarz. Podrażnienia są nieuniknione- w końcu wyrywasz włosy z delikatnej skóry, ale po kilku godzinach nie ma po nich śladu. Dlatego też najlepiej wyrywać włoski wieczorem, przed spaniem- podrażnienie zdąży zejść (choć ja mam często po depilacji na następny dzień jeszcze zaróżowione łuki brwiowe, ale nie jest to rażące), a i nie osadza się na niej tyle brudu, sebum się nie produkuje tak wiele, jak w ciągu dnia.
Jeszcze lepszym rozwiązaniem, jeśli twoim problemem nie są pojedyncze włoski zupełnie oderwane od łuku brwiowego, będzie pójście do kosmetyczki, która nada brwiom taki kształt, jaki ci się podoba. Później będziesz mógł już bez obaw o normalny wygląd sam wyrywać odrastające włoski.
Powodzenia!
Stromanthe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując