Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zielona Góra i oklice-łączmy się
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-09-05, 17:21   #10
aniielica
Zakorzenienie

Dot.: Zielona Góra i oklice-łączmy się

Dokładnie... senna atmosfera, dziwni ludzie- sporo osób z problemami psychicznymi "pałęta" się po mieście- przynajmniej ja w życiu nie spotkałam tylu ewenementów w swoim życiu co właśnie tam Długo by opowiadać...

Sam UZ sprawia tez wrażenie zaściankowej uczelni, która momentami żyje jeszcze w czasach PRL-u (patrz wstrętne budynki, np wydziału infotmatyki i elektrotechniki, masakryczne baby w dziekanatach- gorzej niż w najróżniejszych opowieściach o "paniach z dziekanatów"... przegieciem było to, jak poszłam z moim TŻem do dziekanatu dowiedziec sie o studia uzupełniajace. Baba nawet nie czaiła się i rozmawiając z nami w DZIEKANACIE jarała fajkę, itp itd...). A wykłądowcy, przynajmniej na moim wydziale mają jakieś ogromne ambicje, których nie udało im się spełnic w życiu i wyladowali na "podrzednym uniwersytecie" przez co albo sobie totalnie wszystko olewają, albo wyżywają się na nas- studentach. Poza tym sam wygląd uczelni, poziom nauczania i wyposazenie mówią same za siebie Strasznie załuję, że wybrałam tą uczelnie i to miasto.

Beznadziejna komunikacja miejska, sklepy to wielka pomyłka, np wyprzedaże tylko z nazwy na witrynie I te pozostałości poprzedniej epoki, które widać na każdym kroku... Jednym słowem DNOi depresja.

Cieszę się, ze to (mam przynajmniej taką nadzieję) ostatni rok mojego studiowania tam...
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora