Dot.: Fałszywa przyjaciółka i mój ex
Pewnie dostaniesz sporo odpowiedzi typu: to już nie Twój chłopak więc nie masz żadnych praw do niego do życia przyjaciółki też nie itp itd. To niby częściowo prawda ale ja w pełni Cię rozumiem miałam bardzo podobną sytuację kiedyś i wiem, że to boli. Bo miałaś do niej zaufanie, bo myślałaś że nie mogłaby Cię oszukać czy zrobić czegoś za Twoimi plecami, zwyczajnie po ludzku myślałaś że ona stoi bardziej po Twojej stronie jako Twoja przyjaciółka a tu okazuje się że jest zupełnie inaczej. Dochodzi do tego fakt że uczucia jeszcze nie wygasły jeszcze masz w pamięci swój związek wspomnienia, i nawet gdyby ex był z jakakolwiek inną dziewczyną, choćby tylko się z nią spotykał też by to bolało, to normalne. Cóż jedyne co możesz zrobić to odciąć się od niej tak jak i od niego i dać sobie spokój. Kiedyś będziesz miała to gdzieś i zapomnisz. A wszelkie rozmowy tłumaczenia nic nie dadzą i są zupełnie bez sensu tu nie ma o czym gadać i czego tłumaczyć.
Staraj się wytłumaczyć innym znajomym że nie masz ochoty się z nią za często widzieć gdyby mieli mieć pretensje o to, że np. nie chcesz uczestniczyć w jakimś wspólnym spotkaniu. Ale też nie trać innych znajomości przez nią, idź do koleżanki na urodziny baw się dobrze a z nią po prostu nie rozmawiaj, jeśli to ona zacznie rozmowę sam na sam grzecznie i uprzejmie powiedz że nie masz ochoty z nią rozmawiać po prostu i tyle.
|