2011-04-26, 22:57
|
|
Zakorzenienie
|
Eko dom - w przyjaźni z naturą.:)
Za namowa maniaczek kosmetykow naturalnych zakladam watek o wszystkim dotyczacym domu,eko produktow w nim stosowanych,a takze o zdrowym stylu zycia
Ja staram sie wymieniac nawet produkty do czyszczenia na eco-wierze w to ze natura to dobro
Obecnie stosuje produkty firm Ecover,Seventh Generation,Bright Green.
Moge powiedziec ze nie wroce juz do zwyklych produktow gdyz te eco sa b wydajne i pachna przewaznie b delikatnie.
A ze jestem minimalistka to takie rozwiazanie jest b dobre
Jezeli chodzi o jedzenie to staram sie tez kupowac produkty eco(w Usa istnieje kontrowersja ze jedzenie eco to nie na 100% eco)ale ja wiem ze produkty ze sklepu ekologicznego smakuja lepiej i to jest jednym z dowodow ze jednak sa zdrowsze niz normalne jedzenie.
Jestem osoba wybredna jezeli chodzi o smaki,wychowalam sie w Polsce w malym miescie,zywilam sie glownie w sklepiku ktory mial owoce i warzywa i wiekszosc produktow z wlasnego ogrodka znajdujacego sie przy tym sklepie.Takze wyczuje co jest mniej lub wiecej organiczne.Nie wychowalam sie na fast foodach
Z wlasnego doswiadczenia dodam ze jedzenie w Polsce smakuje 100% razy lepiej niz eco w Usa-niewiem dlaczego tak jest-moze ktos mnie oswieci?
Wydaje mi sie ze duze znaczenie ma sposob upraw,gleba,dlugosc transportu..
Na zakupy spozywcze zabieram zawsze torby materialowe-jest to oszczednosc i nie czuje sie osaczona przez zbedne plastikowe torebki za kazdym razem.
Ostatnio wymienilam takze butelke na wode ze zwyklej plastikowej na ta z ekologicznego sklepu(po tym jak sie dowiedzialm ze wiekszosc tych plastikowych jest niebezpieczna dla zdrowia).
A Wy jakie macie sposoby na eko dom,eko zycie?Czekam na Wasze przemyslenia,porady,moze jakies przepisy jak zrobic tanio wlasne produkty do czyszczenia?
|
|
|