Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-09-06, 12:57   #104
Rania
Raczkowanie

Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)

Czesc dziewczyny mojej małej też się ulewa,teraz mniej bo przy każdym karmieniu biorę ją do pionu ok 3 razy,jak zacznie to po 5 minutkach,pozniej jak je i na sam koniec.Czekam az jej się odbije.Przeważnie przy cycku zasypia i jak nie odbije to nawet jak ją położę do łozeczka to po chwili się wybudzi bo ją te gazy w brzuszku męczą i wtedy do pionu beknie i spokój.

Ostatnio przeżyłam mały szok,ubrałam chyba małą za ciepło i po powrocie do domu z bardzo dłuuuuugiego spaceru zauważyłam zapadnięte ciemiączko,przezyłam szok.
Niewiedziałam co robić,wiem że to znak odwodnienia.Więc po przystawieniu do piersi ,zadzwonieniu do pediatry i zagotowaniu wody na koperkową herbatkę (WSZYSTKO W JEDNYM CZASIE) ,jakoś opanowałam sytuację.
Lekarka potwierdziła że to znak odwodnienia.Całą noc ją wybudzałam do piersi nawet jak już nie chciała jesc.Codziennie jej dają 100 ml herbatki koperkowej hippa.Dla świętego spokoju.I na poczet kolek ,które minęły na szczęście.
Także lepiej za lekko dziecko ubrać niż przegrzać.
Rania jest offline Zgłoś do moderatora