2011-04-29, 09:30
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idealne włosy- obsesja czy może cel nie do osiągnięcia ?
moja obsesja na punkcie zdrowych włosów jest stosunkowo krótka, ale przez ten czas zdążyłam się dowiedzieć kilku cennych rzeczy:
- przede wszystkim - te wszystkie szampony typu pantene, loreal to tak naprawdę tylko jeden wielki silikon, lepiej myć szamponami bez silikonów, a i dobrze by było gdyby nie było w nim SLS
- poczytaj sobie na wątkach dla zakręconych nawet jeśli Tobie się nie kręcą włosy - znajdziesz tam mnostwo analiz, pełno dobrych kosmetyków do pielęgnacji włosów bez silikonów i SLSów, metody mycia odżywką, zasady czesania włosów (najlepiej grzebień o szeroko rozstawionych ząbkach)
- olejuj włosy - olej kokosowy, z jojoby, awokado.... jest osobny wątek
no i na początek odstaw tę całą chemię ja tak zrobiłam
wszystko wydaje się skomplikowane, ale po 2 tyg śledzenia forum zobaczysz, że to wcale nie jest takie złe i za nic w świecie nie będziesz chciała wrócić do poprzedniej pielęgnacji włosów
ja jestem na etapie "odsilikowywania" czekam aż mi dojdzie seria Joico K-PAK bo muszę najpierw podreperować włosy, a kiedy skończą mi się te produkty to będę już tylko stosować kosmetyki zgodne z CG, ponadto łykam tabletki Inneov
POWODZENIA
|
|
|