Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-05-01, 14:29   #2605
marsylia
Wtajemniczenie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Franek dziękuje za komplementy. Jak na niego patrzę to wiem co to znaczy, że dla matki jej dziecko jest najpiękniejsze

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ściągałam tak żeby się choć trochę miękkie zrobiły albo nawet jego pełną porcję, można zamrozić potem, jakoś mi się od tego produkcja nie zwiększyła, a nawał przeszedł...

polecam poduchę do siedzenia, mnie bardzo pomogła
Mam tą z dziurką, ale boje się że wtedy mi się tam wszystko napina muszę spróbować dziś jeszcze raz.

Ehhh najgorsze z nawalem jest to, że małemu za szybko leci i nie zdąrzy przełykać więc puszcza żeby odpocząć i przez to się nałyka powietrza a potem chlusta z niego

Biedny i tak się patrzy na cycusia jakby chciał powiedzieć Cycusiu nie rób mi tego i tak się z nim liże

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dokładnie wiele rzeczy mnie wkurza np właśnie śpiochy bez rozpinania w kroku, myslałam natomiast że kaftaniki będą mnie wkurzać podwijac się a świetnie się sprawdzają

tak samo np pieluchy tetrowe tż się dziwił po co nam tyle pieluch (ok 20( a teraz codziennie pranie i ida jak woda nie wyobrazam sobie jeszcze jakbym tetrowe mu ubierała jako pieluszke
No ja bym zrobila zupelnie inne zakupy. w większości 56 Franka nie widać w ogóle, te co są dobre to stanowczo za mało, spodenki do bani się ubiera... zresztą on ma takie chude nóżki. wiec ja bym kupila z 15 pajaców i body z krotkim pod spód.
Ale teraz juz nie wiem co robić My go czasem ubieramy na 15 minut - bo jest cały zasiusiany, albo gdzieś kupa bokiem ucieknie. Nie wiem czemu pilnuję zasady siusiakiem w dół może to dlatego że odginamy tego pampersa żeby pępek się wietrzył?

A właśnie co robiłyście z pępkiem? Ja psikam octeniseptem i zawijam zabik luźno tez psiknięty z reguły przy każdej zmianie pieluszki, wczoraj też czyściłam patyczkiem z octeniseptem w środku i będę codziennie wieczorem. Ale zastanawiam się czy to nie za mało...

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
hahah nieźle, ja sie budzę na każde piskniecie malego a ten spi jak zabity tylko pierwsze 2 tyg wstawal ,budzil sie automatyczniue teraz ma twardy sen

Kładziemy go ok 21.30 - 22 , śpi do ok 3. i następna pobudka w okolicy 6-7 no i czasem ja juz wstaje razem z nim o tej np 7. albo biorę go do siebie i ululam do 9. to już zalezy od niego , albo go kladę o 7 pod karuzele a ja ide spac i on lezy ...

a w dzien... jeżeli jestesmy na spacerze to spi prawie caly czas, w nosidle tez.. a jak siedzimy w domu, ( dzien jak wczoraj ) to spal moze godzine....;| i to jeszcze ze mną. bo sam by chyba nie zasnął .

i ja mu nie narzucam w konkretnych godzin, i nie bede raczej, jedynie kąpieli się trzymam ok 21.30
jak byl mniejszy to spal po 3 h w lozeczku a teraz buszuje

aktualnie lezy na leżaczku i postawilam go przed lustrem w szafie i zerka na siebie.. chociaż nie wie ,że on to on to sie wpatruje
To Fabianek jest już taki .. dojrzały Ja z jednej strony czekam na ten okres a z drugiej się go boję, że on jest coraz bardziej absorbujący

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
mi te zewnętrzne szwy zaczęły wypadać dwa tygodnie po porodzie, a wewnętrzne w trzecim tygodniu.
Ja się boję w ogóle myć, nie wiem kiedy się odważę na sprawdzenie jak się mają wewnęrzne W ogóle wydaje mi się że tych zewn jest za mało jak na długość rany, no i ten pierwszy jest za daleko, albo się jeden rozpirzył

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
to tak jak mój pierwsze 2 tygodnie siedział ze mną jak karmiłam

co do usypiania moja mama usypiała tak brata jak ty mówisz iza tak jak twoja siostra był bardzo grzeczny i nie marudził. dzieci potrzebują snu a lepiej aby było to o mniej więcej ustalonych porach ja teraz staram się np żeby mały zawsze spał od około 11-12 i na razie się udaje w miarę zobaczymy potem jak będzie większy
Mój siedział pierwsze 2 dni
Teraz na każde pytanie w nocy odpowiada mhm.
I potem jak ktoś dzwoni mówi - "no trochę się wysypiamy"
Ja też wprowadzę stałe godziny dwóch drzemek... tylko nie wiem od kiedy to się robi.

Idę się doić... strasznie tego nie lubię, ale pewnie zaraz wybuchnę

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora