2011-05-01, 22:39
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: kurs przedłużania rzęs bez certyfikatu
Cytat:
Napisane przez kwiateczek20
Dziękuje za odpowiedź. Kalina123 masz rację, papierek jest bardzo ważny ale myślę, że jeżeli ktoś nie może pozwolić sobie na profesjonalny kurs np. za 700zł to pójdzie na równie dobry bez certyfikatu ale za połowe ceny. Ja sama wydałam 900zł na szkolenie, gdzie nauczyłam się przedłużac rzęsy i dostałąm papierek, który sprzydał mi się tylko chwilowo do pracy w salonie. Z pracy w salonie zrezygnowałam bo nie było chętnych Pań na rzęsy po wygórowanej cenie.. Teraz kobietki wolą zrobić zabieg u dziewczyn z internetu, czasem gorszej jakości ale za niskie ceny niż przepłacać w salonach.. Niestety dopadły mnie szare realia bezrobocia w zawodzie a chciałabym żeby mi się pieniądze za kursy chociaż zwróciły  Pozdrawiam!
|
To też zależy od miasta i od tego na ile klientki są w stanie zapłacić.
Ja osobiście nie chodzę do nieznajomych fryzjerek /manikiurzystek itp, muszę najpierw zobaczyć na kimś jej pracę aby się zdecydować,pytam koleżanek/znajomych kto im robi rzęsy/paznokcie/włosy, pytam czy są zadowolone itp,wtedy mogę się wybrać do takiej, ale nigdy bez polecenia.Wtedy też nie jest ważne czy ma jakiś tam papierek czy nie,ważne że robi dobrze. Ale gdybym musiała pójść do kogoś bez polecenia to napewno wybrałabym taka dziewczynę która skończyła kurs i może to udowodnić-ma papierek(to wcale nie daję gwarancji że trafię w dobre ręce -wiadomo jak jest,ale lepiej z papierkiem niż bez)
Życzę powodzenia,ale jak na mnie zrób lepiej tego instruktora i problem z głowy.
|
|
|