Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aparaty ortodontyczne cz. XI
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 12:02   #106
Limone
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XI

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
W ogóle to jest dziwna rzecz z tymi moimi ósemkami, przy pierwszej bolało mnie tak, że ketonal wystarczał na max 5 godzin i bolało półtorej tygodnia i cały czas praktycznie przespałam. I brałam go od dnia zabiegu. Teraz, przy tej drugiej, zabieg w środę, pierwszy ketonal w sobotę wieczorem, bo nic mnie nie bolalo, dopiero w sobotę wieczorem zaczęło. Teraz ketonal działa ok 12 godzin. Np. ostatni wzięłam wczoraj o 22 i na razie nie czuje takiej potrzeby. Ostatnio też mnie długo bolało (ja to w ogóle miałam jakieś torbiele i stany zapalne wokół tych zatrzymanych ósemek, może dlatego tak boleśnie ta rana w kości się goi?). Miałam antybiotyk, za każdym razem i przeciwzapalne (za pierwszym razem brałam 3 tygodnie, bo mi się mega duża "gula" zrobiła na kości, wyglądałam jak chomik, chirurg nie mial pojęcia, co to się zrobiło, no ale na wszelki - antybiotyk i przeciwzapalne). Biorę ciągle probiotyki, piję i piłam dużo jogurtów z bakteriami probiotycznymi, żeby jakoś przygotować mój żołądek na tę masakrę.

Limone dzięki, że zwróciłaś mi na to uwagę, będę uważać, co mi dają
Oj to rzeczywiście jakiś koszmar, a myślałam, że to ja miałam z moimi ósemkami problem. Współczuję I przy takich problemach rzeczywiście usuwanie kamienia to nie jest dobry pomysł. Ja przy każdej ósemce wyglądałam jak chomik Usunęłam w środę, a opuchliznę mam nadal Ale praktycznie nie boli i nie bolała

A i właśnie probiotyki przy takim leku jak ketonal nie mają zastosowania. One przy antybiotyku i uzupełniają florę w jelitach. Do osłony żołądka służą preparaty typu Panzol, one osłaniają żołądek jako taki.

Edytowane przez Limone
Czas edycji: 2011-05-02 o 12:14
Limone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując