2011-05-03, 10:37
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - część II
Cytat:
Napisane przez Celestia
Dzisiaj mnie wkurzył ojciec. Proszę bardzo nasza rozmowa:
On-rozumiem, że po studiach wracasz do domu.
Ja-
On-no po studiach będziesz mieszkać z nami i juz nie bedziesz na wynajmie w mieście, bo to nas kosztuje.
Ja-ja sobie znajdę pracę w miescie i tam będę mieszkać nadal i sama się będę opłacać. do domu nie wracam, bo tu nie ma dla mnie przyszłosci i nie chcę tu mieszkać (takie zadupie, że nie ma zycia).
On-ale przeciez Ty w miescie pracy nie znajdziesz.
Ja- super...
On-Lepiej będzie jak poszukasz bliżej domu. a jesli nawet znajdziesz w miescie, to i tak dojeżdzaj, bo sie nie utrzymasz.
Ja walę... Jak ja nienawidze takiego ograniczonego myślenia i pesymizmu! Super, ze tatuncio wierzy w córeczkę. Super, że kaze dorosłej osobie mieszkać z rodzicami. Nie zniosłabym tego narzekania, dojeżdzania i dupy maryny. Ja uwielbiam być wsród ludzi, a na swoim zadupiu trafiłby mnie szlag od społecznej izolacji. Dlatego nie cierpię z nim prowadzić zadnych konwersacji na temat mojego życia.
Ja mu jeszcze pokażę. Znajdę sobie dobrze płatną pracę az mu szczęka opadnie Bogu dzieki są ludzie, ktorzy we mnie wierzą.
|
To straszne, że rodzice zamiast wspierać dzieci w ich planach na przyszłość to je oczerniają bez odrobiny wiary, wsparcia i zachęty do działania. Niwiński dużo pisze na temat wychowania, zwraca się do rodziców, żeby NIGDY nie wyśmiewać dzieci w ich marzeniach i planach, nawet gdyby były mało realne. Tą książkę powinni czytać rodzice i uczyć się z niej. Ogromnie cieszę się, że od rodziców zawsze dostaję dużo wsparcia, cokolwiek by się nie działo.
Kochana, w takich sytuacjach, gdy ktoś we mnie wątpi, zawsze powtarzam: HA! POKAŻĘ CI, ŻE POTRAFIĘ! Udowodnisz to, że potrafisz być samodzielną, niezależną kobietką 
Dziękuję Ci za ostatnią wiadomość na FB
i don't want to get over you
wymienię
|
|
|