2011-05-06, 15:50
|
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: perfumeria Douglas
Cytat:
Napisane przez luimaster
a ja mam pytanie na temat cen w douglasie. Wiem , że tam sa dosyc wysoki ceny, ale czy to sa ceny adekwatne do towaru, czy zawyżone z uwagi na "markę"? w ogóle jeżeli to jest temat o perfumach to mam pytanie: teraz w tesco w gazetce jest L EAU PAR KENZO 30ml w RABACIE (!) 50% i kosztuje chyba 79zł. Jezeli to jest naprawde rabat to cena byłaby ok. Na opakowaniu na folii była nalepka : "dystrybucja tesco" czy jakos tak. Niby ok wszytsko. Ale obok były te same perfumy w pojemności 100ml o cenie 130zł!!!! i teraz nie wiem czy ta mniejsza butelka to orginał? bo cena tej dużej jest absurdalna porównujac z cena douglasową (czyli 299zł). Czy to jest chwy marketingowy? ale cena tej "setki" nie była promocyjna. ALe nawet jezli to chwyt marketingowy zeby brac te wieksze opakowanie to czy w ogóle to jest ORGINALNE??!! Dziewczyny czy Wy byście kupiły w tesco takie perfumy? tam niby były jaies numery seryjne, ale nie jestem biegła w tym. Ale chyba w tesco by nie sprzedawali podrób, a nie było tez takiej informacji "robione dla tesco" tylko dystrybucja, czyli że tesco same jechało do PAryża po setki butelek na cała polske i dlatego mają takie niskie ceny?
|
L'Eau par Kenzo często w różnych perfumeriach występuje w bardzo przyjaznych cenach, niedawno był w Marionnaud za podobne pieniądze o ile dobrze pamiętam. Też mi się wczoraj rzuciło w oczy, że w Tesco są markowe perfumy w dobrych cenach, asortyment typowo "wyprzedażowy", poza L'Eau jeszcze pamiętam Ardenkę, CK In2U, może dystrybucja Tesco oznacza, że sami przywieźli z Wielkiej Brytanii np.? W każdym razie podróbki bym się nie obawiała, wygląda okej, a tak duża sieć miałaby gigantyczny problem z producentami oryginałów gdyby to były podróby.
|
|
|