Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów.Offtopowo część III.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-05-06, 22:16   #360
majreg
Wtajemniczenie

Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów.Offtopowo część III.

Cytat:
Napisane przez xyolax Pokaż wiadomość
Witamy
Masz bardzo ładne włosy i błyszcząąące
Jakto nie warto nawet robić, 4 cm... OBOWIĄZKOWO zdjęcie prosimy!

Szkoda, że na moje włosy oleje nie działają w taki sposób

A Ty masz rudość? To tylko pomarańcz się tak wypłukuje. Popiel schodzi po jakis czasie i bez specjalnych zabiegów natomiast żółć po rozjaśnieniu zostaje na amen.

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenka_Magda Pokaż wiadomość
Ale mi teraz dziewczynki ten olej go głowy wbiłyście i narobiłyście nadziei.Miałam wlosy rozjaśniane rozjasniaczem ale potem przy odroście około 5 cm miałam pofarbowane, kolor wyszedł strasznie ciemny, spłukiwał się długo..obecnie jest to taki jasny rudy-blond ale rózni sie od reszty farbowańców( bo z rozjaśniaczem robionych sie prawie całkiem farba spłukała)...jak myślicie jakbym na niego kładała tą maskę olejowa to by mogła mi ta farba zejść? i jakim olejem najlepiej? gdybym nie farbowała te 4 miechy temu to bym miała śliczny odrost..ahh.
To tylko barwnik pomarańczowy się olejami da wypłukać. Rudości jako efekt rozjasnienia niestety zostają. Ale możesz spróbować je nieco wygasić płukankami. Będą ładniejsze odcienie. Nie takie sraczkowate i wypłowiałe.

Nie wiem czy to Cię pocieszy ale ja obecnie również mam ok 3-4cm odrostu koloru popielaty średni blond, a reszta rudo-żółto-nijaka kupa niemowlaka. Robię glossy henną (czy jak to się tam nazywa)lub szamponetkami albo płukanki żeby jakoś to wszystko wyrównać choć trochę. Czasami kładę jakieś pudry indyjskie przyciemniające albo cassię. Kombinuję żeby nie umrzeć z nudów i wytrwać w postanowieniu przejścia do naturalnych.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-05-06 o 22:26
majreg jest offline Zgłoś do moderatora