Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Offtopowe zapuszczanie-Wiosną włosy nam po pas rosną! XXXI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-05-07, 13:34   #4911
Maylina
Rozeznanie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie-Wiosną włosy nam po pas rosną! XXXI

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Hej,
a przez co przeszły Twoje włosy?
I czy obecnie je farbujesz/prostujesz/używasz suszarki?
Jakich olejow używasz?
Ważne jest,żeby wszystko testować.
To,że coś pasuje innej wizażance nie oznacza,że będzie ok dla Ciebie.
Włosy tej kobiety są do osiągnięcia - widywałam takie na wizażu
Wiesz,jeśli mowa o regeneracji to ja jak zwykle polecam serię Joico K-Pak.Tylko ona jest droga.
Ale na początek można kupić miniatury - 4x118ml za ok.120zł.
Jakich innych masek uzywasz?
Nie wiem, o którego Lorysa Ci chodzi,ale ich składy są średnio odżywcze.

Szampony ziołowe też moją wysuszać, może zmień szampon? Może spróbuj metodę OMO?
Albo przestaw się na szampony bez SLS/SLeS.

Proponuję też kupić sobie półprodukty z np.mazideł: jedwab, gliceryna, keratyna hydrolizowana itp.
Dodawanie keratyny do odżywek i masek moze pomóc, ale to wszystko wymaga cierpliwości.

NAjlepiej opisz swoją pielęgnację, wówczas zerkniemy co i jak
Farbowałam je tylko Venitą i to raz.Nigdy chemicznie.Nie prostuje,nie suszę.Raz na poł roku podcinam końcówki.A mimo to sa słabe i rozdwojone,.Ostatnio fryzjerka stwierdziła ,ze sa jak u dziecka delikatne,plączą ce...
Słyszałam o kosmetykach joicko,jednak ich cena na razie nie pozwala mi na wypróbowanie ich
Stosuje olej z orzecha włoskiego,miałam kokosowy ale włosy po nim były straszne.Moja przygoda z olejowaniem dopiero się zaczyna...

Co do Lorysa to mam ten z bambusem i keratyną.Stosuję maseczkę z rycyna i jajkiem,naftę ,neril tonik,seboradin z rzodkwią(oczywiscie nie wszystko na raz ) I uzywam jedwabiu.Aby sie nie zniszczyly juz nawet nie stosuje gumek,staram sie ograniczyc wsuwki ...
A szampony staram sie zmienić w miarę często.Tak co 2 miesiące.Myję czasami babydreamem .

Jesli chcialabym to zdjecie wlosów jest w mojej galerii
Maylina jest offline Zgłoś do moderatora