Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Cytat:
Napisane przez metal_fish
jak czytam o twojej mamie to jakbym o swojej babci czytała  ale ja się nie patyczkuję - mówię co uważam, ale taki mam jęzor rozlatany już  czasem za to cierpie ale trudno 
|
No cóż, nie chcę mamie sprawiać wielkiej przykrości, choć czasem nie wytrzymam. Moja babcia jest o wiele gorsza i jej odpowiadam bez wahania i stanowczo, więc 10 razy się zastanowi, zanim cokolwiek piśnie No, ale babcia to babcia, a mama to mama. Wolę je obie na odległość, choć z babcią wytrzymuję, bo olewam, a mama mnie co najmniej raz na dzień wnerwia.
O nie, przed chwilą, jak się pochwaliłam, że dziś wreszcie sprytem i rybami osiągnęłam magiczną granicę 1000 kalorii, zaczęła gadać, że nie powinnam AŻ TYLE jeść, bo nie schudnę!!! A nie chciała słuchać, jak jej tłumaczyłam, na jakiej zasadzie dukanowanie działa - że niby dziecko zginie marnie i nabawi się chorób, ale cóż ona może zrobić, jak głupi dzieciak się uprze?
Usłyszałam, że 600 kalorii to wystarczająco przy moim trybie życia. Aż mnie korci, żeby mamie podliczyć, ile przy jej trybie życia ona troczy codziennie do przewodu pokarmowego. Założę się, że 2000 kalorii, jak nie więcej. Ale byłby dym, gdybym to zrobiła Chyba sobie zatyczki do uszu włożę 
Cytat:
Napisane przez metal_fish
ten redbull może być  tyle że drogi... ale są też tigery, blacki i inne takie świństwa w wersji light. kupuję w carrefourze, tesco, w lidlu kiedyś kupiłam ale były w promocji i nie wiem czy na codzień są ale rozejrzyj się za nimi
|
Jednak stacja benzynowa to był strzał w dziesiątkę. Na półkach chyba wszystkie dopalacze w wersji bez cukru.
Cytat:
Napisane przez extravagance86
red bull jest drogi, jak dla mnie za drogi i kupuję go b. rzadko przy wyjątkowej okazji 
ale mixxed up z lidla kosztuje chyba 1.39 i jest dobry
|
O kurczę, właśnie po nim to mi najbardziej żołądek kowadłem staje (najmniej mi stawał od drinków Herbapolu) i to właśnie prze piciez tego lidlowego dopaladła cztery dni temu przerwałam fazę uderzeniową. Nawet nie sprawdziłam, że jest bez cukru!!! 

Fajnie go reklamują:
Cytat:
Mixxed up Classic Energy Drink - Mixxed up
Smakuje jak Red Bull, idealny do drinków z wódką!
|
W pobliskim Lidlu ostatnio jest tylko Mixxed up w dwóch wersjach, a były trzy (fioletowa, niebieska i żółta). Reszta dopalaczy poznikała chyba z miesiąc temu. W dwóch osiedlowych sklepach sprawdzałam dopalałki i wszystkie były z cukrem. W Almie to samo. Lepsze vel droższe widać stawiają na cukier, denerwując mnie obecnie.
Na stacji benzynowej za 9,98 kupiłam 4 drinki Black Tiger w jakimś nowym opakowaniu - promocja była.
Gdybym wcześniej pomyślała nieco, to dziś zaliczałabym ostatni dzień fazy uderzeniowej. No trudno. Ciekawe, jak mi podpasuje ten tygrol.
|