2011-05-09, 22:17
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Intercyza
Cytat:
Napisane przez MarudexuS
No i znowu mamy stereotyp .. że to kobieta biedniejsza, że to kobieta nie chce do pracy ...
Ja akurat wcale nie zamierzam z pracy rezygnować, i może nie zarabiam kokosów, ale jest duża szansa, że mój TŻ długo będzie mnie z zarobkami gonił .. a mimo wszystko uważam, że rozdzielność majątkowa jest złym pomysłem. Chyba się z choinki urwałam w takim razie ...
|
Zyjemy w swiecie, gdzie to kobiety rodza dzieci, traca przez to prace, a jak juz jakas maja to i tak zarabiaja 1000zl mniej od mezczyzn na tym samamy stanowisku. Stad ten stereotyp, z kosmosu sie nie wzial tylko taka rzeczywistosc. To, ze Tobie sie udazarabiac wiecej to 'szczescie' a nie norma. A poniewaz to watek na forum to sie generalizuje i operuje stereotypami a nie przypadkami indywidualnymi. Intercyza moze byc zla dla Ciebie, ale ogolnie nie mozna powiedziec ze to ogolnie zly pomysl.
Chatul- a wez mi wyltumacz- po co brac slub, jezeli sie nie ufa, ze mimo intercyzy wszystko bedzie dobrze? Skoro ufasz, to Ci kawalek papieru nie powinien przeszkadzac. Chyba, ze jednak nie ufasz.
|
|
|