Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Intercyza
Wątek: Intercyza
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-05-09, 22:17   #138
201604250941
Konto usunięte

Dot.: Intercyza

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
No i znowu mamy stereotyp .. że to kobieta biedniejsza, że to kobieta nie chce do pracy ...
Ja akurat wcale nie zamierzam z pracy rezygnować, i może nie zarabiam kokosów, ale jest duża szansa, że mój TŻ długo będzie mnie z zarobkami gonił .. a mimo wszystko uważam, że rozdzielność majątkowa jest złym pomysłem. Chyba się z choinki urwałam w takim razie ...
Zyjemy w swiecie, gdzie to kobiety rodza dzieci, traca przez to prace, a jak juz jakas maja to i tak zarabiaja 1000zl mniej od mezczyzn na tym samamy stanowisku. Stad ten stereotyp, z kosmosu sie nie wzial tylko taka rzeczywistosc. To, ze Tobie sie udazarabiac wiecej to 'szczescie' a nie norma. A poniewaz to watek na forum to sie generalizuje i operuje stereotypami a nie przypadkami indywidualnymi. Intercyza moze byc zla dla Ciebie, ale ogolnie nie mozna powiedziec ze to ogolnie zly pomysl.

Chatul- a wez mi wyltumacz- po co brac slub, jezeli sie nie ufa, ze mimo intercyzy wszystko bedzie dobrze? Skoro ufasz, to Ci kawalek papieru nie powinien przeszkadzac. Chyba, ze jednak nie ufasz.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując