2011-05-09, 22:36
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Intercyza
Cytat:
Napisane przez MarudexuS
No to skoro tak, to nie rozumiem Twojego i innych tu kobiet podejścia - jeśli kobiety mają ogólnie trudniej na rynku pracy to chyba powinny właśnie walczyć o swoją przyszłość?
Skoro łatwiej im stracić pracę, dużo mniej zarabiają itd to taka rozdzielność im jest nie na rękę ...
Chyba, że i Ty i reszta wizażanek optujących "za" też zarabia więcej od TŻ 
|
w sumie mozna tez pomyslec tak... kobieta ma bogatego faceta...on CHCE bardzo z nia slubu i w ogole byc rodzina ale chce tez intercyzy...to kobieta tez powinna mu zaufac i trzymac sie jego slow o checi zalozenia rodziny i dbania o nia...a taka kobieta kochajac go i wiedzac ze z nim ma perspektywy to podpisze papiery...bo jakby na to nie patrzec chyba lepiej podpisac i zyc z ukochanym (a nie jego pieniedzmi) majac i tak jego troske i uczucie oraz zapewnienie bytu NIZ unosic sie jakimis honorami dumami godnosciami i bidowac.... zreszta moj post wyzej o prawnych aspektach troche tez powinien wyjasnic no ale...
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------
Cytat:
Napisane przez Chatul
Ufam. Ale nie rozumiem po co mojemu partnerowi miałaby być intercyza, skoro i on mi ufa, skoro chce dzielić ze mną życie itd.
Wiadomo, przeciwnik intercyzy powie "ufam, więc nie chcę intercyzy, bo po co", a zwolennik powie "ufam, dlatego zgadzam się na intercyzę".
Ale rozdzielność majątkową się wprowadza już z jakiegoś powodu... I mnie by taka rozdzielność majątkowa nie pasowała. Miałabym wrażenie, że każdy sobie rzepkę skrobie. Że ufamy sobie z partnerem, że żyjemy razem, mamy wspólne życie... Ale osobne majątki. Zupełnie bez sensu.
|
ale Chatul zrozum ze Ty intercyze sprowadzasz do slowa ZŁO...i zwrotu "brak zaufania" jest to efekt wpajanych zlych stereotypow lub nie wiem czego....popatrz na prawne aspekty intercyzy...bo jezeli jedynym mankamentem jest to ze zle sie poczujesz to guzik nie argument
|
|
|