Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
a oto przepis na sernik który właśnie pachnie w całym moim domu
Kostkę twarogu utrzec z 3 żółtkami.
20 tabl. słodziku utrzec z 7 łyżkami otrębów, dodać kilka kropli soku z cytryny, kilka kropli zapachu migdałowego do ciast, łyżkę proszku do pieczenia.dodać wszystko do masy z żółtek i twarogu.
Ubić 3 białka pozostałe po żółtkach, dodać do masy, wymieszac delikatnie. Przelać na blachę ( pamiętać o papierze do pieczenia) Piec 40 minut w 190 stopniach
składniki:
3 jajka
kostka twarogu( np. łowicz 0 % , jest super)
sok z cytryny
zapach migdałowy
proszek do pieczenia
słodzik
Edytowane przez Ninlil
Czas edycji: 2011-05-10 o 20:56
|