Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Intercyza
Wątek: Intercyza
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-05-11, 13:32   #303
A kuku
BAN stały

Dot.: Intercyza

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
a kuku nigdy nie zrozumiem dlaczego to ze kobieta pusiła Cie kantem winilbys tylko siebie a nie patrzyl na to jaka kobieta byla...to ze jakas odejdzie nie oznacza ze nie umialo sie dac jej szczescia... rownie dobrze moglaby byc taka jej natura ze bawilaby sie facetami... rownie dobrze nawet moglbys nie wiedziec jaka jest naprawde i dowiedziec sie dopiero w dniu rozstania...
Kobieta była taka, jaką sobie wybrałem! Ani lepsza, ani gorsza! Dokładnie taka!
Nie zrozumiesz, bo inaczej postrzegamy świat i siebie. Ja wiem, że świata nie zmienię, ale mogę zmienić siebie i swoje postrzeganie świata. Moje szczęście zależy ode mnie. Twoje od innych ludzi.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A jak ojciec idzie do pracy to nadal ma kontakt z dzieckiem, ale zdecydowanie krótszy.
Tak, jak idzie do pracy to ma krótszy niż gdy nie pracuje. I co z tego?

Cytat:
Dziecko potrzebuje OBOJGA rodziców. Ale nie jest tak dobrze, że i ojciec i matka mogą siedzieć w domu z dzieckiem 24/7. Czasem któreś musi iść do pracy. I dzieje się to bez szkody dla dziecka, zaręczam.
Tak, potrzebuje obojga i któreś musi iść do pracy. I co z tego?

Cytat:
To nie tak, że dziecko jest szczęśliwe tylko jak widzi matkę przez 24 godziny. A jak matki nie ma przez np. 10 godzin na dobę, to dziecko od razu jest nieszczęśliwe, ma problemy emocjonalne, jest niekochane i w ogóle...
Od razu nie, ale po jakimś czasie wiele problemów z dzieckiem, nie tylko emocjonalnych, się ujawnia.

Cytat:
Czyli Twoim zdaniem jak to ojciec idzie do pracy, a matka zostaje w domu, to ojciec w ogóle nie ma kontaktu z dzieckiem Bo 10 godzin jest w pracy, a potem zajmuje się domem i nie ma czasu na dziecko
Za odpowiedź niech posłuży to:

Cytat:
To nie jest tak... W czasie dnia dzieckiem i domem zajmuje się niepracujący rodzic, a jak ten pracujący wraca to on zajmuje się dzieckiem. A niepracujący (zarobkowo) wykonuje prace domowe, których nie zdążył wykonać w czasie dnia.
Może być taka odpowiedź?

Cytat:
I nie ma znaczenia czy pracującym rodzicem jest matka czy ojciec.
Dla mnie ma znaczenie.

Cytat:
No jasne, koszty są ważne. Ale serio, jak ktoś ma możliwość załatwić dziecku komfort bycia rano z nianią, a po południu/wieczorem z obojgiem rodziców, to moim zdaniem dobrze zrobi jeśli skorzysta z tej możliwości
Komfort bycia z nianią. Ładna nazwa. Tak się teraz nazywa wytłumaczenie tego, że kariera jest ważniejsza dla kobiety niż jej własne dziecko?

Cytat:
Wiadomo, że dziecko nie musi przebywać z rodzicami 24/7
A ile musi?

Cytat:
Chodziłam na matematykę. Nie tylko czasem zresztą
To widocznie słabo uważałaś.

Cytat:
Ale dałam Ci bardzo dobrą odpowiedź: pracująca matka spędza poza domem dokładnie tyle samo czasu, ile w analogicznej sytuacji spędzałby pracujący ojciec.

Przecież nie będę Ci opowiadać, że moja ciocia Wiesia pracuje, ile czasu zajmuje jej dojazd do pracy, ile czasu z tej pracy wraca
A dlaczego nie? Bo wyszłoby na moje?

Cytat:
Ależ to był bardzo dobry argument. Skoro sądy przyznają opiekę nad dzieckiem matce nawet w sytuacji, gdy matka jest ewidentnie patologiczna (a ojciec nie), to widać, że sądy z góry zakładają, że matka jest lepsza od ojca. Nieważne, że pije, bije i kradnie. Ważne, że jest matką A ojciec choćby na rzęsach stawał, to niewiele zrobi.
Taka prawda, niestety.
Z tego co wiem, to jest całkiem spora grupa samotnych mężczyzn z dziećmi, których matkom odebrano prawa z powodów, o których piszesz. O tym, że wspaniały ojciec nie dostał prawa opieki nad dzieckiem, a dostała je pijąca, bijąca i kradnąca dziwka nie słyszałem, ale nie neguję, że pojedyncze przypadki się zdarzają.

Cytat:
Sądy przyznają matkom opiekę nad dzieckiem, bo matka to matka i z definicji jest lepsza Chore.
Jak najbardziej zdrowe, bo ... matka to matka.

Edytowane przez A kuku
Czas edycji: 2011-05-11 o 13:57
A kuku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując