Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-05-11, 13:01   #3685
Harrods
Zadomowienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
Hej

wszystkie dzieci śliczne

Ja ogólnie powtórzę się ale nie mam na nic czasu teraz mały na spacerze moja mama go wzięła i mam chwilę odsapu. Każdy dzień wygląda tak samo ... Mały ciągle na cycku ma teraz 3 tygodnie i 2 dni a prawdopodobnie już waży z 5 kg jutro się dowiemy bo 1 wizyta u lekarza więc ciekawa jestem ile dokładnie waży.
Niestety mam ciągle ten sam problem on by ciągle jadł i jadł . Normalnie w ciągu dnia to trzymam go przy cycku bez przerwy ... jak uśnie przy piersi to chce go odłożyć do łóżeczka to 5 min i się budzi i ryk najchętniej by był cały czas przy piersi i u mnie kolejna sprawa to mały je uleje mu się i znowu głodny mam prawdziwego głodomora i terrorystę jestem już wykończona po tych 3 tygodniach zarówno fizycznie jak i psychicznie .
czy któraś z was mam karmiących tylko piersią tez tak ma ?
czasem jestem już tak załamana że myślę by kupić mleko i go dokarmiać jeszcze mm ale nie wiem czy to go np tak nasyci że nie będzie chciał zaraz cycka .
chyba ogólnie cały czas dopada mnie depresja
szczególnie że sama jestem z małym cały czas tż w pracy wraca je obiad i kładzie się spać i w nocy jest wściekły na mnie i na małego że np za głośno płacze albo marudzi a ja wysiadam nerwowo wiem że tż zmęczony po całym dniu fizycznej pracy ale mógł by mi troszkę pomóc a tu nic
troszkę się wyżaliłam wam .
Kochana, nie załamuj się. Masz cudowne dzieciątko i ciesz się czasem, kiedy jest takie malutkie. Zobaczysz, to wiszenie na cycku zacznie mijać. Nie zawsze tak będzie. Mój ma 7 tygodni i już aż tak nie wisi (ale mięliśmy przerwę w karmieniu piersią, i myślę, że gdyby jej nie było, to dużo wcześniej by zaczęło się normować). Tzn. nadal są dni takie, że najchętniej by wisiał na cycku, ale robi sobie coraz dłuższe przerwy w nocy. A w dzień szybciej się najada. To naprawdę szybki minie. A karmienie piersią to prawdziwy skarb, więc nie poddawaj się. Wprowadzenie butelki może zaburzyć karmienie piersią (z butelki samo leci, a dzieci są wygodne i wolą się nie męczyć). Ja walczyłam o mleko w piersiach trzy tygodnie 24h/dobę. Karmienie trwało dwie godziny i miaałam godzinę przerwy. Także wiem, że bywa ciężko, ale warto.

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
dziewczynki a do kiedy maluchy moga zezowac?
Dzisiaj byliśmy u okulisty na kontroli po naświetlaniu. Ale przy okazji zapytałam się lekarza, do kiedy dziecko może zezować (bo młodemu czasami się to zdarza). Babka powiedziała, że do roku. Powinno się zacząć normować, jak dziecko nauczy się pewnie trzymać główkę.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora