Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Maturzystki zdające BIOLOGIĘ 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-05-11, 13:02   #691
Eroll
Wtajemniczenie

Dot.: Maturzystki zdające BIOLOGIĘ 2011

Cytat:
Napisane przez Myrka Pokaż wiadomość
Ja napisałam przy tej ramce, bo na tym rysunku było widać podział mejotyczny, najpierw jedna komorka, potem podzielone. A teraz nie wiem czy nie trzeba bylo przypadkiem nad tą strzałką. Ale wiecie co, to by byla przesada gdyby takich rzeczy nie zaliczali. Jak chcieli dokladnie, to mogli napisać " nad strzalka" albo "pod ramką". Przecież to nie jest kwestia wiedzy, ( bo czy tu, czy tu zaznaczone, to widać ze uczen wie ze mejoza jest w sporoficie, przy produkcji zarodników) tylko interpretacja schematu. Myśle ze powinni zaliczać i to, i to, ale kto ich tam wie..
Ja mam jeszcze jedno pytanie.. Tam przy tym schemacie z mitochondrium i chloroplastem, napisałam samo "oddychanie". Nie dodałam że tlenowe... Myślicie że zaliczą?
Najpierw napisałam pod ramką, ale skreśliłam i napisałam nad strzałką. Nieprecyzyjne to pytanie było. Jak większość zresztą.
Z tym oddychaniem może być ciężko, bo oni się czepiają tych słówek. Raz w jednej maturze było podobnie i w kluczu była informacja, że musi być dodane, że tlenowe. Ale być może teraz zaliczą

Myrka, mmm... cudowny avatar i człowiek na nim

Moi rodzice mnie wspierają, ale nie przejmują się moimi schizami i mówią, że to lepiej, żebym wybrała jakieś konkretne słowa, a nie jakąś farmację. Tylko, że jak pytam o przykłady, to nie potrafi nic powiedzieć

A z tym oddychaniem nie piszczę "co trzeba było", bo tego nie wiedzieć. Że jacyś "specjaliści" z onetu tak napisali, nie oznacza, że taka odpowiedź będzie w kluczu. Też się skupiłam na tym jak to działa, a nie za pomocą czego, bo dla mnie to było oczywiste.

A co do owadów/pająków - śmiać mi się z tego chcę, bo nie pomyślałam, że jakiś obrazek może nie pasować zarówno do jednych, jak i drugich. I kolejne 2 pkt w plecy

Edytowane przez Eroll
Czas edycji: 2011-05-11 o 13:05
Eroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując