Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V - razem zrzuciłyśmy już ponad 250 kg!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-05-11, 14:44   #508
Zingiber
Raczkowanie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
widzę że kilka z nas teraz walczy z wagą... ale nie martw się - z dukanem pokonamy ją!
Znalezione w poradach dietetyka

Cytat:
Napisane przez Porady Dietetyczne - Najczęściej Zadawane Pytania
Jak często powinniśmy się ważyć? Odpowiedź
Kontrola wagi nie powinna odbywać się częściej niż raz na 1-2 tygodnie. Dopiero w takim okresie można zaobserwować efekty utrzymywania, przybierania lub gubienia wagi. Waga może nawet znacznie wahać się w ciągu jednego dnia, a wynika to ze zmiany wody w ciele (pęcherze pomieści nawet do 1,5 litra wody), zawartości treści jelitowej i żołądka w którym jednorazowo możne znajdować się nawet do 3 litrów pokarmu. U kobiety dodatkowo w wyniku zmian hormonalnych organizm zatrzymuje do 2 litrów wody pod koniec cyklu miesięcznego.

Uff, jak dobrze, że się nie ważę i mniej przez to denerwuję

Cytat:
Napisane przez metal_fish
dzięki za przepisy myślę że w przeciwieństwie do wątróbki to mi będzie smakować ale chyba próby gotowania tego zostawię na pobyt w domu - zawsze w razie czego będzie dziadek który to zje
Mnie żołądki bardziej smakują niż wątróbka i tak nie zapychają. Wątróbkę jedną dziabnę i mam dość. Żołądków indyczych naraz mogę zjeść maksimum 5 (wczoraj tyle zjadłam).

Cytat:
Napisane przez metal_fish
uuu dziś ostatni dzień PW to nie kupię sobie pomdorków w biedronce... ale miałam też dobre z targu
Szkoda, bo ja zamierzam zmodyfikować ten przepis na żołądki. Żaden sos pomidorowy ze sklepiszcza, tylko podduszone pomidorki i pieczarki plus żołądki!
http://www.winiary.pl/przepis.aspx/1...-z-pieczarkami
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora