Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - problem z praktykami w kancelarii i sądzie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-05-11, 13:48   #1
ygerna
Zakorzenienie

Question

problem z praktykami w kancelarii i sądzie

sprawa przedstawia się tak:
jestem teraz na 4 roku prawa i w wakacje czekają mnie praktyki. z uczelni mogę je odbyć w sądzie i prokuraturze, a w kancelarii jeśli sobie sama załatwię. nie za bardzo chciałabym praktyki w sądzie lub prokur. bo wiadomo jak to jest- jeśli nie trafi się na dobrego opiekuna, to istnieje duże prawdopodobieństwo że po prostu będę robic przysłowiowe herbatki, zszywac akta lub być kimś "przynieś, wynieś, pozamiataj"
mam (tak sądzę) możliwość odbycia tych praktyk w kancelarii u znajomego adwokata tylko tu zaczynają się schody

adwokat ten pracuje też u mojego taty w pracy więc to mój znajomy. przed wakacjami rok temu zaproponował mi żebym przychodziła raz w tyg do jego kancelarii, podpatrywała sobie jak to się wszyskto kręci i czytała sprawy, przeglądała papiery itp itd. byłam wtedy może u niego z 5-6 razy, potem teraz po nowym roku byłam ze 3 razy. problem polega na tym, że tak o, z tygodnia na tydzien przestałam się tam pojawiać i nawet nie uprzedziłam pana mecenasa że nie mam czasu.
zastanawiam się czy wypada teraz napisać maila czy coś do niego i zapytac czy byłaby możliwość odbycia u niego tych praktyk. tylko że ja nie mam takiego tupetu i głupio mi bo nic się z nim nie kontaktowałam a tu nagle się odezwę i to z interesem...

co byście zrobiły na moim miejscu?? napisać?

jak to nie ten dziął forum- wybaczcie tu chyba zagląda najwięcej osób

ygerna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując