2011-05-12, 12:12
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za późno na architekturę?
Cytat:
Napisane przez Narrhien
Jeśli w ogóle nie umiesz rysować to po co pchasz się na studia, których sensem jest taka umiejętność?
Na naukę rysunku totalnie od podstaw potrzeba wiecej, niż roku, zwłaszcza, że piszesz, iż kompletnie tego nie potrafisz. Ponadto te dwie politechniki mają bardzo wysoki poziom, a na architekturę sama w sobie ciężko się dostać.
No i zastanów sie nad tym dobrze, bo umiejętności rysunku będa ci potrzebne nie tylko do tego, by się dostać. To będzie dopiero początek, potem przez całe studia będziesz musiała rysować, niejednokrotnie na architekturze są projekty, które sprawiają trudności nawet osobom utalentowanym 
|
ja sie z tym nie zgodze. Na architekturze rysunek odreczny jest tylko na pierwszym roku. Potem robisz tylko szkice, a projekty i tak oddajesz zrobione w CADzie.
Jezeli architektura jest Twoja pasja, posiadasz zdolnosci manualne, wycinanie, klejenie, malowanie chociazby (potrzebne do robienia makiet i czasem innych zaliczen) to idz na intensywny kurs organizowany przez wybrana uczelnie. ALbo wspolpracujacy z uczelnia. w rok da sie, ale trzeba nad tym pracowac. Ja nie poszlam z tego powodu i teraz bardzo zaluje. Znam mnostwo ludzi z architektury (chociazby moj tz) i nawet mnie namawial, bym zaczela projektowac, bo NIE TRZEBA umiec do tego rysowac. Troche sie ze mnie posmial, jak mu powiedzialam, ze nie poszlam bo wydawalo mi sie, ze rysowanie bedzie przeszkoda.
Wydawalo mi sie.
Jedyne co musisz wziac pod uwage to czy znajdziesz czas na intensywny kurs w 3 lo. Dobrze by bylo rysowac kilka godzin w tygodniu, ale to juz jest indywidualna sprawa.
|
|
|