2011-05-12, 13:50
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Cytat:
Napisane przez Chatul
Tinuu27, witam  Cieszę się, że dołączyła się kolejna osoba, która chce pokonać przetłuszczanie się włosów środkami nie testowanymi na zwierzętach 
Ze swojej strony mogę polecić szampony ziołowe - Polleny Evy, Polleny Savony, Joanny i Barwy 
A z odżywek to głównie emulsja Gloria jest polecana do włosów tłustych. Chociaż jak nie nakładasz na skalp, to używaj takiej odżywki, która pasuje Twoim włosom.
Dobre są też wszelkiego rodzaju wcierki. Np. Farmona Radical
A w skrajnych przypadkach można włosy myć glinką. Najlepiej zieloną. Chociaż to już dość droga zabawa.
|
dziękuję serdecznie za pomoc Joanny się jakoś obawiałam, ale widzę, że dużo osób to poleca. Byłam zadowolona z jedwabiu tej firmy, więc może te szampony nie będą złe?
odżywek boję się nakładać.. jaką bym nie wzięła to włosy są okropnie oklapnięte i tłuste. może wybierałam nie te, co trzeba. pamiętam jak kupiłam z Ziaji do włosów przetłuszczających się to..  
o wcierkach muszę jeszcze poczytać. widzę, że długa droga przede mną. ale cieszę się, że nie kosztem zwierząt.. od dziś uważniej będę czytac każdy kosmetyk
wymiana 
|
|
|