2011-05-12, 13:55
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
Napisane przez Paulizia
No wiec byla u mnie pani z wizytacja i rozmawialysmy o karmieniu piersia. Dowiedzialam sie calkiem ciekawej rzeczy. Takiej o ktorej w zadnej z mojej ksiazek nie ma mowy...
Jezeli karmimy piersia to mamy dac dziecku podczas jednego karmienia JEDNA piers poniewaz: najpierw dziecko pije, potem sie srednio nasyca, a dopiero na koniec dostaje z piersi wszystko czego potrzebuje by sie najesc. Gdy zmieniamy piers podczas jednego karmienia dziecko moze czuc sie nienasycone. Druga piers dajemy mu podczas nastepnego karmienia. Dziecko musi wykonczyc jedna piers, a nie dawac mu na zmiane, bo czuje sie nie do konca nasycone.
Nie wiem jak to jest w praktyce, ale dam znac o tym dziewczynom na odchowalni 
Najlepsze jest to, ze nie mam stosowac zadnej diety podczas karmienia. Moja dieta ma byc prawidlowa i zbalansowana czyli mam dostarczac sobie wszystkich witamin ile moj organizm potrzebuje do prawidlowego odzywiania sie  [tez zobaczymy jak to bedzie w praktyce]
Takze coraz mniej sie boje tego karmienia ou jea! 
|
dzięki za info, muszę sobie zapisać i będę testować jak już moja Perełka z brzuszka wyjdzie.
Cytat:
Napisane przez antropia
Heloł
a ja mam na 16.15
może zobaczę dzisiaj moją kruszynkę  gin coś wspominała o USG
|
za wizytę
Cytat:
Napisane przez antropia
cieknie mi z cyców 
|
hihi mi też, ale najbardziej wieczorami
Cytat:
Napisane przez antropia
chyba będzie dzisiaj u mnie burza....
jest bardzo parno i się chmurzy.... 
|
U mnie zapowiadali burze i strasznie się chmurzy, więc bokiem chyba nie przejdzie. A ja sama w domu 
Cytat:
Napisane przez ania2631
Dziś zaczynamy z Alunią oficjalnie 9 miesiąc 
|
06.07.2011 06:06
|
|
|