Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-05-12, 13:55   #949
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
No wiec byla u mnie pani z wizytacja i rozmawialysmy o karmieniu piersia. Dowiedzialam sie calkiem ciekawej rzeczy. Takiej o ktorej w zadnej z mojej ksiazek nie ma mowy...
Jezeli karmimy piersia to mamy dac dziecku podczas jednego karmienia JEDNA piers poniewaz: najpierw dziecko pije, potem sie srednio nasyca, a dopiero na koniec dostaje z piersi wszystko czego potrzebuje by sie najesc. Gdy zmieniamy piers podczas jednego karmienia dziecko moze czuc sie nienasycone. Druga piers dajemy mu podczas nastepnego karmienia. Dziecko musi wykonczyc jedna piers, a nie dawac mu na zmiane, bo czuje sie nie do konca nasycone.
Nie wiem jak to jest w praktyce, ale dam znac o tym dziewczynom na odchowalni
Najlepsze jest to, ze nie mam stosowac zadnej diety podczas karmienia. Moja dieta ma byc prawidlowa i zbalansowana czyli mam dostarczac sobie wszystkich witamin ile moj organizm potrzebuje do prawidlowego odzywiania sie [tez zobaczymy jak to bedzie w praktyce]

Takze coraz mniej sie boje tego karmienia ou jea!
dzięki za info, muszę sobie zapisać i będę testować jak już moja Perełka z brzuszka wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Heloł

a ja mam na 16.15
może zobaczę dzisiaj moją kruszynkę gin coś wspominała o USG
za wizytę

Cytat:
cieknie mi z cyców
hihi mi też, ale najbardziej wieczorami

Cytat:
chyba będzie dzisiaj u mnie burza....
jest bardzo parno i się chmurzy....
U mnie zapowiadali burze i strasznie się chmurzy, więc bokiem chyba nie przejdzie. A ja sama w domu

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziś zaczynamy z Alunią oficjalnie 9 miesiąc

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora