2011-05-12, 14:23
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsza na świecie jest moja mama...
To może dzisiaj słów kilka o tej wspaniałej Kobiecie, jaka jest moja Mama
Moja mama to:
- kobieta dojrzała, w sile wieku, już dawno po okresie naście, ale mająca przed sobą jeszcze "drugą młodość

- pracownik biurowy w dzień powszedni, pedantka w sobotę
i koordynator rodzinnych wyjazdów w niedziele i święta;
- miłośniczka jazdy rowerem ( we mnie nie udało Jej się zaszczepić tej pasji
) i szydełkowych serwetek ( ma talent Kobita )
- mój osobisty ochroniarz - zawsze stoi za mną murem i nawet teraz gdy jestem od Niej te 60 km to wiem, że jest przy mnie, niczym Anioł Stróż;
- ma rentgen w oczach i szósty zmysł - przed Nią niczego nie ukryjesz, zawsze, ale to ZAWSZE wie, że u mnie coś się nie tak dzieje...I o ile łatwiej mi to było zrozumieć, gdy miała mnie na co dzień, to teraz - gdy dzieli nas odległość - niezbyt jestem w stanie pojąć jak Ona to robi...
- osoba nadopiekuńcza - dzwoni codziennie, pisze mnóstwo sms, etc.etc. Kiedyś... mnie to strasznie drażniło, że będąc na imprezie muszę Jej pisać co i jak albo (o zgrozo !) - odebrać od Niej telefon....
Dziś ... chwała Jej za tę troskę, opiekę, zaangaż0wanie. Tysiąckroć wolę Jej nadopiekuńczość niż obojętność czy wyrodność, która jest jakże pospolitym zjawiskiem wśród matek..
- osoba, która szybko się przywiązuje emocjonalnie do ludzi i miejsc
- Skarb, który otrzymałam już w momencie poczęcia i którego nie zamieniłabym na żaden inny,którego nie oddałabym za nic świecie nikomu...
To tak w telegraficznym skrócie maluje się moja Mama.
Kobieta, która otworzyła i nadal otwiera mi świat,
dla której to ja jestem całym światem...
Nieidealna, ale dla mnie najlepsza
Moja.
Czas edycji: 2011-05-21 o 10:25
|
|
|