|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słońce coraz mocniej świeci, czas do ślubu szybko leci PM 2011
Dzien Dobry
Cytat:
Napisane przez natalontko
zamowilismy obraczki 
12 czerwca odbior 
grawer: imie i data 
5mm, proba 585
Załącznik 3957622 
|
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek
Zapomniałam się pochwalić - kupiliśmy dzi dla P.
|
, cokolwiek 'dzi' znaczy
Cytat:
Napisane przez zaraza3
Byliśmy dzisiaj u jednego księdza załatwialiśmy sprawę ślubną i nie ślubną, ze ślubnej musimy coś donieść i całe g.. załatwiliśmy, z tej nie ślubnej - wyjął pieniądze ostentacyjnie z koperty i stwierdził "za mało bo ludzie dają więcej". Długa wymiana zdań, on że on taki biedny, że to musi opłacić, że tamto. I żebym mu ciśnienia nie podnosiła, ja do niego, żeby on mnie nie podnosił, że też mam dużo do opłat, on że i tak ma więcej. Powiedziałam, że bardzo dziwi mnie taka postawa kościoła w stosunku do młodych, którzy jednak zdecydowali się na ślub kościelny. On, że jak nie mamy to żebyśmy się we dwoje złożyli na większy datek do koperty. Byłam tak średnio nastawiona do kościoła, ale teraz ręce mi opadły. Taka wulgarność z jaką to robił i mówił, taka pewność siebie, żebym mu tu nie gadała bo co ja tam wiem, on to dopiero ma, musi wypłaty z tego wszystkiego zrobić. Najgorsze, że musimy jeszcze do niego wrócić coś donieść (z papierów). Powiedziałam mojemu TŻ, że nie mam siły na ślub kościelny i najchętniej wzięłabym cywilny, że tą datę w kościele można odwołać. Jaki ten kościół potem biedny, że ludzie się odwracają, a jak tolerować coś takiego? Moja mama to krótko skwitowała "mówić o miłosierdziu to potrafią, ale na tym się kończy". Co na koniec jeszcze wyszło, że jakbyśmy więcej zapłacili to to by było lepiej u boga, a ja na to, że jak niby lepiej, czy nie liczy się intencja, chęć? Powiedział, że nie, liczy się czy na mszy zagra organista to wtedy jest to więcej warte. Widać, w kościele wykupowanie odpustów jeszcze się nie skończyło - wiem, że generalizuję, ale inaczej się nie da.
Chciałam się tylko wyżalić, jutro ponadrabiam. Dobranoc 
|
No niezle Tez bym sie wkurzyla. Nic tylko zacisnij zeby i jakos musisz wytrwac.
Cytat:
Napisane przez karolinusienka
Dzień dobry
29ddś  zmieniła się cyferka z przodu  szczerze myslałam, ze sie nie doczekam  a za 1,5tygodnia będzie 1 z przodu
zaczynam się stresować-czy to normalne
|
Jak najbardziej normalne
Wczoraj mama zadzwonila do dyrektora ze starej sali, ktory nie raczyl nawet odpowiedziec na pismo od nas dot. zwrotu zaliczki. Powiedzial, ze nie ma zamiaru nic oddawac. Glupi palant
Moze ktos sie zna, jak wyglada procedura zalozenia sprawy w sadzie? Czy mam jakies szanse na wygrana? I czy musialabym byc na sprawie czy mozna to jakos zaocznie rozwiazac?