2011-05-13, 13:34
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Perełki cruelty - free
Cytat:
Napisane przez Linusiaczek
Haha, dobre, dobre. Oczywiscie ze slyszala o wosku, pewnie chciala, jak ja, spytac o blyszczyki Z WOSKIEM. Mozesz podac pare nazw?
Informuje, ze napisalam wyczerpujaca odpowiedz na Bezpiecznych Firmach w sprawie testow i dyrektywy UE - chyba znalazlam odpowiedz. Daj znac jak bys miala jeszcze jakies watpliwosci. Link do watku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post26891858
Pozwole sobie sie jeszcze ustosunkowac do argumentu agatri, ze w sprawie testow chodzi tu o import i Twojej odpowedzie, ze przeciez L'Oreal ma swoje fabryki w Polsce. Troche mnie to rozsmieszylo, bo posiadanie fabryk gdziekolwiek nie wyklucza absolutnie importu wszystkich mozliwych skladnikow, robi tak tysiace firm na calym swiecie.
|
Ta dziewczyna mówiła o imporcie kosmetyków, a nie składników.
Ja używam akurat Burt's Bees z woskiem pszczelim (którego wy nie uznajecie), ale są tez inne marki, później poszukam konkretnych.
Jeszcze chciałam powiedzieć coś odnośnie tytułu tego wątku i naszej wcześniejszej dyskusji - wątek ma w nazwie "cruelty free", zatem nie możecie zgłaszać jako perełki cruelty free kosmetyków, których składniki pochodzą z uboju zwierząt lub wiążą się z cierpieniem zwierząt.
|
|
|