Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Planowanie przyszłości a rodzice
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-05-15, 17:16   #5
asiula1306
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie przyszłości a rodzice

Pracuję już teraz, w firmie rodzinnej. Praca tam dla mnie będzie zawsze, ale to nie jest szczyt moich marzeń dlatego od września będę szukać czegoś innego. Docelowo myślę o wlasnej firmie, mam już na nią pewien plan, ale ze względu, że w firmie rodzinnej chwilowo jestem niezbędna, to dopiero od września będę mogła lepiej o tym pomyśleć. Tak więc doświadczenie w pracy (która jest pokrewna z moimi studiami, a nawet adekwatna do kierunku) zdobywam od kilku lat. Właśnie dlatego teraz o tym myślę. To nie jest tak że ja sobie wymyśliłam dziecko i już koniecznie chcę je mieć. Właśnie to że chcę je mieć po studiach, skłania mnie do tego by już teraz myśleć o tym jak to zrobić i jak mieć pieniądze na jego wychowanie. Jeśli zdolności kredytowej nie będzie to zamieszkamy u rodziców TZta którzy w domu mają osobne mieszkanie (teraz je wynajmują) a tak naprawdę to TŻ i jego tato myślą już teraz o rozpoczęciu budowy domu. TŻ też mi oznajmił że w tym roku jeszcze pieniądze przeznacza na swoje wydatki (chce kupić motor, zmienić samochód) a od przyszłego roku odkłada na rozpoczęcie budowy domu. Ja tym samym też- dopóki mieszkam z rodzicami to 3/4 wypłaty może iść na "przyszłość".
Właśnie tego się bałam, że dojdzie do nieporozumienia- ja nie gonię za dzieckiem i ślubem na siłę. Chodzi o to że moi rodzice śmieją się z moich planów- z tego że chcę zaplanować założenie rodziny. To jest mój plan- od razu po studiach założyć rodzinę. Więc kiedy jak nie teraz mam o tym myśleć?

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2011-05-15 o 17:29
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując