Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - prośba o radę - filtr...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-09-12, 08:12   #3
L_V
Zakorzenienie

Dot.: prośba o radę - filtr...

Cytat:
Napisane przez Justy Pokaż wiadomość
1. Czy powinam używac kremu, potem wysokiego fitra a następnie podkładu itd... (maluję sie) ? Czy wystarczy sam filtr lub krem z filtrm a potem podkład?
zależy ile wchłonie skóra. można stosować sam filtr, można też pod spód nałożyc dodatkowy krem np. dla cery suchej. nakładając na końcu podkład uważaj, żeby nie zetreć warstwy filtra, dobrze byłby też zwrócić uwagę, czy podkład nie zawiera składników destabilizujących parsol 1789

2. Promieniowanie UVA odpowiada za szybsze starzenie się skóry. Czy zatem po codziennym używaniu filtrów to starzenie skóry zminimalizuje się? zatrzyma ?
tak.
za jakiś czas będzie trzeba jeszcze zwalczać skutki spadku produkcji estrogenów oraz grawiatcji.
część zmian spowodowanych fotostarzeniem może się nawet cofnąć.

3. Czy mogłybyście mi polecić jakiś dobry kremik (najlepiej przeciwzmarszczkowy-bo pierwsze zaczeły się juz u mnie pojkawiać) z wysokimi filtrami? Cerę mam raczej suchą.
każdy krem z wysoką ochroną UV, fotostabilny, chroniący przed pełnym spektrum UV jest lepszy przeciwzmarszczkowo od kremów (kosmetycznych) bez filtrów. a to, ze masz suchą skórę spawia, że większość kremów z filtrami bedzi ci odpowiadać, bo zwykle mają one solidniejszą konsystencje.

Wszystko to prawda. A konkretniej radziłabym, tak od siebie, szukać kremu z filtrem firmy Avene - znane ze swojego łągodząco-odżywczego działania i jako jedne z nielicznych są bezalkoholowe.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując