2011-05-17, 18:53
|
|
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Dot.: Bo my nie studiujemy,tylko prace podjąć chcemy!!
Cytat:
Napisane przez gabisolis
sa studia dzienne, darmowe, hello. ja za swoje jednolite 5letnie mgr nic nie placilam i tez pracowalam na studiach, jak sie chce, to mozna nawet na dziennych, nie pochwalam nie pojscia na studia, chociaz jakbym miala chociaz 5 zl za moje studia zaplacic, to bym sie chyba powiesila na galezi przed uczelnia  lol
ja bym nie wyszla za TŻta jakby nie mial studiow i juz. koniec i kropka. poza tym j est naukowo udowodnione, ze partner z nizszym wyksztalceniem skraca zycie temu z wyzszym, cos jak mezalians prawie i ja to tak odbieram, nie chcialabym zyc z kims kto ma gorsze wyksztalcenie ode mnie, ale zgadzam sie, ze w dzisiejszych czasach warto isc tylko na: prawo, medycyne, informatyke lub jezyki obce.
|
lol rzekomo jest naukowo udowodnione, że męzczyzna, patrząc 5 min dziennie na młody, jędrny biust przedłuża sobie życie o 5 lat, to co śmigamy bez staników? Typowe myślenie "rodziców" i ogólnie pokolenia, za czasów , gdy nie było takiej nagonki na studia - prawo, medycyna to są ciężkie kierunki studiów, ale nigdzie nie jest zagwarantowane w statucie uczelni, że po nich będą czekać na Ciebie z ofertami pracy. Z tymi językami obcymi to też bym tak już nie szarżowała, bo to zależy jaki język - filologia angielska "naprodukowała" sporo studentów, mamy mnóstwo szkół prywatnych i jest duża konkurencja ( mówię na podstawie miejscowości, w której mieszkam). Jeśli warto tylko na te 4 kierunki, to kto projektuje nam mosty? Kto pracuje nad ekologicznym budownictwem? Kto opracowuje innowacje w produkcji nowoczesnego sprzętu? Chyba nie sami infotmatycy,filolodzy,lek arze i prawnicy, bo z tego co wiem, do takich zawodów potrzebne jest wykształcenie kierunkowe
|