rozumiem Cie, bo mam dokladnie identyczne leki i obawy
na dodatek moja dzidzia nawet nie moze liczyc na wlasny pokoik... wszystko jest totalnei rozpierniczone........... . Mama ponad 100km ode mnie
Plus dochodzi mi coraz wiekszy strach przed samym bolem porodowym

i coraz bardziej sobie nie wyobrazam siebie w tej sytuacji
Pocieszam sie tym, ze mamy tu zlote i kochane mamusie, ktore w razie watpliwosci, podsuna nam swoje rady, ktore juz sprawdzily sie na ich malenstwach....
Lolus pojecia nie mam o sterylizacji, nawet nic nie czytalam... zreszta nawet jak bym chciala to nie mam ich tutaj by to robic

A nie mozna wygotowac po prostu we wrzatku albo w zmywarce ??
Torbe masz spakowana?

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------
o tak chyba zrobie na poczatek
Jak sterylizować?
- poprzez gotowanie
Najbardziej popularna jest nadal sterylizacja poprzez gotowanie naczyń. Zgodnie z zaleceniami polskimi należy je utrzymywać we wrzącej wodzie przez 3-5 minut (w Wielkiej Brytanii butelki gotowane są przez 10 minut). Ten sposób sterylizacji jest najtańszy z dostępnych, ale jednocześnie czasochłonny. Ma również istotny dodatkowy mankament. Buteleczki podczas częstego gotowania szybciej się niszczą - powstaje na nich trudny do zlikwidowania osad. Oszczędność tego typu sterylizacji jest pozorna - musisz częściej kupować nowe buteleczki.