Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-05-18, 12:53   #2173
ania2631
Wtajemniczenie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
rozumiem Cie, bo mam dokladnie identyczne leki i obawy
na dodatek moja dzidzia nawet nie moze liczyc na wlasny pokoik... wszystko jest totalnei rozpierniczone........... . Mama ponad 100km ode mnie

Plus dochodzi mi coraz wiekszy strach przed samym bolem porodowym i coraz bardziej sobie nie wyobrazam siebie w tej sytuacji

Pocieszam sie tym, ze mamy tu zlote i kochane mamusie, ktore w razie watpliwosci, podsuna nam swoje rady, ktore juz sprawdzily sie na ich malenstwach....

Lolus pojecia nie mam o sterylizacji, nawet nic nie czytalam... zreszta nawet jak bym chciala to nie mam ich tutaj by to robic
A nie mozna wygotowac po prostu we wrzatku albo w zmywarce ??
Torbe masz spakowana?

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

o tak chyba zrobie na poczatek

Jak sterylizować?
- poprzez gotowanie
Najbardziej popularna jest nadal sterylizacja poprzez gotowanie naczyń. Zgodnie z zaleceniami polskimi należy je utrzymywać we wrzącej wodzie przez 3-5 minut (w Wielkiej Brytanii butelki gotowane są przez 10 minut). Ten sposób sterylizacji jest najtańszy z dostępnych, ale jednocześnie czasochłonny. Ma również istotny dodatkowy mankament. Buteleczki podczas częstego gotowania szybciej się niszczą - powstaje na nich trudny do zlikwidowania osad. Oszczędność tego typu sterylizacji jest pozorna - musisz częściej kupować nowe buteleczki.
U mnie też już łóżeczko stoi rozłożone i komoda,ale to wszystko..Pościel jeszcze nie wyprasowana i w ogóle jestem ze wszystkim w polu..Nie mam kupionych jeszcze kosmetyków dla bobaska,torby do szpitala,pampersów itd,,,itd,,,,lista jeszcze długa..Muszę się wziąć w garść i uporać się z tym wszystkim....A co do porodu to nie mogę siebiw wyobrazić jako rodzącej,a bólu boję się okrutnie ehhhh !