Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sesja, sesja...
Wątek: Sesja, sesja...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-05-19, 23:28   #31
gargantuiczna
Rozeznanie

Dot.: Sesja, sesja...

Cytat:
Napisane przez Enna19 Pokaż wiadomość
gargantuiczna - URZ
Rzeczywiście, jazda "fajna"...
Dziś miałąm koło z literatury amerykańskiej, później idę do kumpeli i bierzemy się za pisanie pracy z morfologii/semantyki/składni...
Czy kochać...? Hm...? Sądzę, zę niekoniecznie. Ja wybrałam angielski bardziejz rozsądku, niż pasji. LUBIĘ to, to na pewno Literaturę (którą prawdopodobnie dziś zawaliłam ) np. bardzo. Mimo, że nie poszła Albo te chwile, gdy rozmawiam z osobami z wymiany i bez problemu płynnie mogę wyrazić to co myślę w innym języku...
Jestem fascynatką japońskiego anime i nie muszę czekać na tłumaczania. Oglądam z angielskimi napisami. A jaka przy tym frajda! W pewnym momencie w ogóle nie zauważasz, że używasz innego języka. Coś klika, przeskakuje ci w głowie i jedziesz!
W przyszłym tygodniu znów literatura (tym razem wykłądy) + realioznawstwo. Miała być ejszcze skłądnia, ale zostałą rpzeniesiona.

Co do osób, ktróe studiują 2 kierunki - zależy od kierunku. Bez urazy dla studentów tych kierunków Taka turystyka z europeistyką i jeszcze użalanie się nad sobą, że ma dwa kierunki
Sama chciałabym coś jeszcze zacząć, a nie będę mogła (money, money, money...). Są też tacy, któzy studiują JEDEN kierunek, a ledwo żyją (np. niektórzy studenci prawa nieźle zakuwają, medycyna itp.)
ALE
Np. połącznie polonistyki i anglistyki musi być orką na ugorze... olaboga, kobieto, ty w ogóle sypiasz? Ile kawy pijesz?

Dziś bądź jutro wyniki z pierwszego egzaminu - trzymajcie kciuki

POZDRAWIAM!
Sypiam i nie piję kawy, pewnego dnia powiedziałam kawie papa i jakoś mnie zostawiła. Nawet mam jakieś życie towarzyskie. Serio, po drugim roku anglistyki wszystko wydaje się być fraszką. A może do mnie jeszcze nie dociera, że już sesja. 3. rok ang. jest luźny. Tylko praca do pisania i jakieś 3-5 mniejszych zaliczeniowych w roku i jakieś koła. Egzamin tylko z języka i licencjacki.

W tym roku można jeszcze zacząć bezpłatnie drugi. Przynajmniej u mnie.

A masz tak, że czytasz coś i potem nie pamiętasz, czy to było po polsku czy po angielsku? Śniło Ci się już coś po angielsku? Oj, fajnie jest.
gargantuiczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując