Czy moja rodzina mnie olewa??
Otóż dzisiaj osoba z mojej rodziny miała imieniny. No był grill na którego zaproszona była rodzina itp. Ogółem moja mama pracuje w Niemczech no i ja wraz z siostrą opiekujemy się bratem. Mój brat jest małym dzieckiem oczywiście. No i nie spał dziś jeszcze, więc zmęczony był. Coś koło 18 był już bardzo zmęczony i chciało mu się spać. I otóż usłyszałam nagle od mojej rodzinki: "To B. z nim pojedzie do domu a my jeszcze zostaniemy.". Jeszcze moja kuzynka powiedziała, że pojedzie do siebie, ale powiedzieli, że pojedzie jak wszyscy będą jechać, a nie. Najgorsze jest to, że nikt mnie o to nie pytał czy nie chciałabym zostać czy coś. Zawsze to ja z nim zostaje, jestem z nim najdłużej, codziennie. Moja siostra jest starsza, ja jeszcze jestem młoda, a jestem wciąż uwiązana przez to w domu. A, że ja jestm taka, że się nie odezwe nawet to siedze. Nie mam pretensji o to, że się nim zajmuje, ale uraziło mnie to bo grill nadal trwa, wszyscy się dobrze bawią a ja jestem sama w domu i nawet nie mam sie do kogo odezwać. Zawsze tak jest. Sama nie wiem czy jestem przewrażliwiona i mam prawo dziś sie czuć urażona czy nie?
|