Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zakupy w galeriach handlowych. Nie cierpie tego. Czy ja jestem wyjątek?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-05-23, 20:00   #19
pierniczek_
Rozeznanie

Dot.: Zakupy w galeriach handlowych. Nie cierpie tego. Czy ja jestem wyjątek?

ZARA- dużo eleganckich spodni, żakietów, koszul, teraz mają w kolekcji sporo kolorowych, wręcz neonowych rurek. Dział TRF jest bardziej młodzieżowy - jeansowe rurki, T-shirty z nadrukami, gladkie, w paski, obcisłe i luźniejsze

RESERVED- dla mnie ten sklep to jeden wielki bajzel :P jeśli nie lubisz zakupów, to wyjdziesz z tamtąd wściekła

H&M- T-shirty, dużo klasycznych gladkich bluzek, mnóstwo sukienek w dziewczęcym stylu i dużo tez takich wieczorowych. Ogólnie zajrzysz na jakikolwiek blog modowy i tam będą zestawy w stylu H&M Jeansy (te po ok. 150 zł) sa naprawde dobre jakościowo

HOUSE- luźny, młodzieżowy

CA- dla mnie to taki bardzo nieciekawy sklep, bure kolory, fasony kojarzą mi się z takim bazarowym stylem

SAFARI- w większości garsonki dla pań po 50-ce

SIMPLE-

CUBUS- ostatnio idzie w kierunku boho, a tak ogólnie to ten sklep kojarzy mi się z dlugimi i raczej luźnymi kardiganami

MOHITO- jeden z moich ulubionych, eleganckie koszule i dopasowane spódnice spódnice, T-shirty z nadrukami, dużo kardiganów, ostatnio szaleją z bufkami, kropkami i kokardkami na ubraniach. Taki styl trochę pin-up (tak mi się wydaje ) Promocje najlepsze chyba w styczniu i w lipcu.

MONNARI-

CAMAIEU- to sklep w takim bezpiecznym stylu, ale jakoś nie potrafię tam nic znaleźć

CROPP TOWN- luźny, sportowy, młodzieżowy

BENETTON-

LEONARDO-

COLLOSEUM- bazarkowy styl, kiepska jakość, ale dodatki (czapki, szaliki, rękawiczki) są tanie i całkiem fajne

NEW YOFRKER- dla mnie też zalatuje troche bazarkiem, ale można znaleźć fajne bandażówki, bombki, duzo tunik z szerokimi rekawami. Jakość słaba, a w zestawieniu z cenami - tragedia.

TATUUM-

CARRY- dla mnie to taki nijaki sklep - nieciekawe fasony, bluzki raczej luźne niż obcisłe, bure kolory, nadruki jesli już to drobne

SOLAR-

KAPPAHL-

MANGO-

PROMOD- kojarzy mi się trochę z Zarą, ale rzadko tam zaglądam

ORSAY- dużo bluzek z takiego śliskiego, grubego materiału, duzo golfów i półgolfów z długim i krótkim rekawem, nie kojarzę, żeby były tam jakieś kardigany albo rurki

TAKKO-

BERSHKA- duzo zwykłych kardiganów, w różnych kolorach, to samo z rurkami, poza tym długie koszule, blisko mu do Zary TRF

ESPIRIT- tak samo jak w Carry

FOREVER 18- tu są dokładnie te same ciuchy, co w Colloseum

INTIMISSIMI-

REPORTER- sportowy styl

TALLY WEIJL- dużo cekinów ogólnie kojarzy mi się trochę z New Yorkerem, tylko tu jest mniejszy bałagan i jakość troche lepsza, choć i tak bez szału

STRADIVARIUS- styl boho, poza tym gładkie bluzki z bufkami, zwykłe topy, koszule, spódniczki bombki, rurki

PEACOCKS-

JEANS CLUB-

DIVERSE- sportowy

TOP SECRET-

Ogólnie, jeśli lubisz rurki i kardigany, to polecam H&M, Bershkę i Mohito.
Sukienki... takie luźniejsze to H&M, Stradivarius, chyba Tally Weijl.
Ostatnio dużo jest takich obcisłych spódniczek mini (tzw. bandażówek) - H&M, Stradivarius, Bershka.
Luźnych koszul jest teraz pełno (często z paskiem i w stonowanych kolorach) - H&M, Stradivarius, Bershka, Tally Weijl, Zara. a jeśli chodzi o takie zwykłe koszule, to Orsay, Carry, Mohito.

Dużo klasycznych balerinek (gładkich albo z jakąś kokardką czy przeplatanką z przodu) jest w Colloseum/Forever18.
pierniczek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując