2011-05-23, 22:14
|
|
Zakorzenienie
|
~~~ Wiosna tęczą malowana ~~~

~~~ Wiosna tęczą malowana ~~~
Witam
Wiosna jest to czas, kiedy w makijażu wszystko można - królują kolory, nietypowe połączenia, błysk na oczach i policzkach. Mój makijaż właśnie taki jest. Inspirowałam się tęczą, która często występuje o tej porze roku. W czasie wiosennego deszczu, słońce zagląda zza chmur i dzięki temu pojawia się na niebie piękna tęcza. Natura stworzyła tak świetne połączenie kolorów, czemu by tego nie wykorzystać...? 
a11.jpg
Makijaż rozpoczęłam od przygotowania twarzy. Nałożyłam podkład, korektor pod oczy, aby rozświetlić spojrzenie, cerę zmatowiłam pudrem sypkim. Policzki podkreśliłam matowym różem, a następnie je rozświetliłam.
Aby wzmocnić kolor, na powieki nałożyłam bazę pod cienie. Wewnętrzny kącik oraz łuk brwiowy rozświetliłam białym perłowym cieniem. Nakładanie kolorów rozpoczęłam od zewnętrznego kącika: najpierw róż, następnie pomarańcz, żółty, zieleń - łączę ze sobą kolory, aby płynnie w siebie przechodziły. Dolną powiekę podkreśliłam zielenią, fioletem oraz granatem. Linię rzęs podkreśliłam czarną kreską, linię wody - białą kredką. Rzęsy porządnie wytuszowałam. Na usta naniosłam 3 odcienie błyszczyków, aby kolor ładnie się mienił.
Mam nadzieję, że makijaż się podoba
Pozdrawiam
|
|
|