2011-05-25, 10:50
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwestia płacenia za siebie
Cytat:
Napisane przez NiebieskaInezka
Tak czy owak, mowcie sobie ludzie co chcecie, ale kobieta zawsze wybierze tego faceta, ktory ma gest i traktuje kobiete jak ksiezniczke, niz tego, ktory jest za "rownouprawnieniem" a i pewnie po spotkaniu na seks liczy. A pff...i co jeszcze? 
|
Cóż za przenikliwe obserwacje, księżniczko...
Ja tam wolę być traktowana jak partnerka, ale co kto lubi... Obstawiam przy tym, że faceci też wolą samodzielne dziewczyny, a nie pasożyty. Na miejscu chłopiny byłabym przerażona faktem, że przez całe życie będę musiała robić za dwoje, żeby utrzymywać moją "księżniczkę", a potem jeszcze nasze ewentualne dzieci 
Mówiąc w ten sposób o sobie samej i dodając do tego jeszcze, że jak gość nie zapłaci to nie ma co liczyć na stosunek, sama z siebie robisz towar i przedmiot. Bardzo Ci współczuję. 
Co do tematu: jestem w facetem 7 lat, nie rozliczamy się z drobnych rzeczy, ale nie wyobrażam sobie, żeby miał płacić za moje wyjazdy i wakacje, mimo, że aktualnie tylko on pracuje na etacie. Owszem, lecimy niedługo na wakacje i on kupił nam właśnie bilety lotnicze, ale pod koniec lipca, kiedy oddam większy projekt sama mu pieniądze za te bilety zwrócę. Nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej
|