ciąża szkocja, uk.
Witam nie znalazłam tematu w którym mogłabym napisać więc napisze w nowym. Jestem obecnie w 25 tygodniu ciąży wczoraj poszłam na pierwszą wizytę do położnej (żeby nie było wcześniej byłam pod opieką ginekologa w Polsce). Wizyta odbyła się wywiadem w sumie nic konkretnego. Po dotykała mojego brzucha, posłuchałyśmy serca dziecka, zważyła, zmierzyła itp. Powiedziała, że w ciągu 2 tygodni dostanę list z datą kolejnej wizyty. I tu zaczyna się problem. Po pierwsze czy to będzie wizyta że zrobi mi scan? bo mają zmierać tam informacje, jakieś badania. I powiedziałam że nie miałam robionego drugiego usg więc muszą mi je zrobić? Ale w sumie nie dogadałam się co do jednego.. czy ta położna po tej pierwszej wizycie będzie już tą "moją" ? że ona będzie się mną opiekować? czy muszę coś zrobić żeby tak było? bo nikt mi nic konkretnego nie powiedział.. a ta w ogóle to zapomniałam dodać ze zamierzam zostać u urodzić w Szkocji.. poza tym jest to moja pierwsza ciąza więc też się dodatkowo stresuje. Wiem że znajdą się napewno jakieś panie które rodziły na w Uk. i mi powiedzą co mam robić jak się do tego zabrac.. z góry dziękuje.
|