2011-05-28, 10:19
|
|
Raczkowanie
|
Chomikowanie różnych przedmiotów :(
Jak w temacie... Moim ogromnym problemem jest 'chomikowanie'. Jestem bardzo sentymentalną osobą, co mega utrudnia sprawę. Żeby było śmieszniej, to lubię porządek i jestem raczej pedantyczna. Wszystkie te szpargałki wrzucam do pudeł i ustawiam pod ścianą. Powoli miejsce brakuje...
W moim pokoju znalazłybyście kartkówki z podstawówki (a to było jakieś 10 lat temu ), stare pamiętniki, wycinki z gazet, ulotki z wycieczek, bilety, modelinowe ludziki, zabawki z kinderniespodzianki, karteczki z ocenami ze szkół, stare flakony po perfumach, plakaty etc. Mogłabym wymieniać i wymieniać 
Boję się i nie umiem tego wyrzucić. Boję się, że za jakiś czas mogłoby się okazać, ze któryś z wyrzuconych przeze mnie przedmiotów będzie mi potrzebny i będę tego długo i mocno żalowała i będe to wypominała za każdym razem. Ogromnie cieżko mi się z tymi rzeczami rozstać. Najmniejszy skrawek papieru ma dla mnie sporą wartość i nie mam serca go wyrzucić.
Co najlepsze to rzadko kiedy je oglądam, dotykam. Prawie caly czas siedzą one w pudłach ;/
Nie wiem, jak nad tym zapanować. A MUSZĘ to zrobić, bo inaczej te rzeczy mnie zarosną :/
Nie chcę dawać tych rzeczy komuś innemu do przejrzenia - są to zbyt osobiste rzeczy.
Macie jakieś idee jak z tym walczyć i przełamać się?
Proszwe o rady
Pozdrawia,m
On the other side
|
|
|