Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kilka pytan ;) Z góry dziekuje za odpowiedzi!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-09-15, 20:42   #1
connie
Zadomowienie

Kilka pytan ;) Z góry dziekuje za odpowiedzi!

Witam

Naczytalam sie ostatnio o weglowodanach zlozonych, cholesterolu itd. i sama juz nie wiem, czy dobrze sie odzywiam. Nie chcialabym popasc w przesade dotyczaca diety. Nie chce chudnac (mam 24 lata, 170 cm wzrostu i waze 51 kg), wiem jednak, ze mam troche za wysoki poziom cholesterolu.

Na wzazu wiadomosci sa troche "porwane", czy jest jakas strona opisujaca zawartosc poszczegolnych produktow: czy to sa weglowodany proste, czy zlozone itd.?

W jednym z watkow widzialam, ze Wizazanka jakas pisala, ze w tabeli jakis produkt dostal iles tam punktow. Moze wiecie co to za tabela?

Czy moglby Ktos ocenic moj typowy dzien, czy mam czegos za malo lub za duzo?

- platki fitness + mleko 1.5% (10.00)

- 3 x chrupki pieczywo wasa z dzemem (14.30)

- 2 x kormka bialego pieczywa + margaryna + pomidor, 1 x chrupkie pieczywo wasa + twarozek (16.00)

- batonik muesli (17.15)

- 10 kulek winogrona (18.00)

- 2 x ciasteczko hit, 3 x kromka razowego chleba ze szprotkami w oleu (20.00)

- jablko (21.30)

do tego pije wode i zielona herbate.

Dodam moze, ze rzadko jem typowy obiad. Zwykle co drugi dzien, bojakos nie ma czasu na gotowanie. Czy zwykly obiad jest bardzo wazny, czy mozna bez niego zdrowo zyc?

Z gory dziekuje i przepraszam, za tak dlugi post

P.S. Dodam moze jeszcze, ze staram sie cwiczyc srednio co drugi dzien, okolo 30 minut rano. Chodze rowniez srednio 1.5 razu (no bo srednio ) na fitness/silownie (chocaz tu sie ostatnio zaniedbalam).