2011-05-30, 15:20
|
|
Przyczajenie
|
Czas na zmiany :) :)
Witam wszystkie Wizażanki i proszę o pomoc w doborze koloru fryzury, ścięcia, makijażu oraz kolorów które by do mnie pasowały. Potrzebuje także porad dotyczących pielęgnacji moich biednych zniszczonych włosów.Chciałabym poczuć się ładnie i zadbana ale nie mam na siebie pomysłu. Mam problem także z cieniami pod oczami, czy jest jakiś sposób żeby je usunąć?
Z góry dziękuje wszystkim za jakiekolwiek rady, załączam zdjęcia mam nadzieję że są ok 
1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy?
ciężko, jeśli już to na czerwono i wyglądam potem jak indianka a po zejściu zaczerwienienia praktycznie z tej opalenizny nic nie zostaje więc się raczej w ogóle nie opalam.
2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana?
Oczy koloru brązowego z ciemniejszą obwódką wokół tęczówki, dość jasne brwi.
3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe?
Piegi mam głównie na policzkach ale pojedyncze zdarzają się na reszcie twarzy, są w kolorze złoto-miedzianym, ciepłym.
4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy?
Mam bardzo bladą cere wpadającą w róż, rumienie się raczej na różowo (przynajmniej tak mi się wydaje)
5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate?
Rudy, miedziany ale nie tak intensywny jak ten na zdjęciu, przynamniej taki miałam nim zaczęłam farbować włosy 
6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral?
Bladoróżowy, jasny
7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę?
Czuję się dobrze w zieleniach, brązach, czerniach, bieli, ciemnoniebieskim. Nie lubie koloru morskiego, różów, fiolet lubie ale za dobrze w nim nie wyglądam (przynajmniej tak mi się wydaje)
|
|
|