2011-05-30, 19:05
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Cytat:
Napisane przez Cay
No generalnie to trochę nie fair, bo sklep to nie przymierzalnia.
A tak to wykorzystujesz to, że ktoś ma sklep, korzystasz z tego faktu, że za mierzenie się nie płaci i nie ma przymusu kupować, żeby potem sprytnie sobie kupić taniej na ebayu. Mocno nie fair.
Ja jak już idę mierzyć do sklepu to jak mam ochotę kupić ten konkretny stanik to go kupuję, a nie wracam do domu i szukam na ebayu taniej. A jak mam ochotę kupić taniej na ebayu to ryzykuję, ze rozmiar może być nietrafiony, ale nie idę mierzyć wcześniej do sklepu czy mi będzie pasował, bo mi jest po prostu głupio.
Ktoś ten sklep prowadzi i na nim zarabia, za sprowadzone staniki też płaci - nie po to, żeby całe miasto się zwaliło do poprzymierzenia, żeby potem kupić sobie taniej.
|
Cytat:
Napisane przez miss_alchemist
Sklep to nie przymierzalnia! Takie praktyki doprowadzą kiedyś do upadku sklepów stacjonarnych  Szczególnie denerwuje mnie, gdy ktoś do tego korzysta z pomocy brafitterki, która poświęca klientce czasem i półtorej godziny, a potem wychodzi z niczym, by kupić taniej na Allegro :/ Jest to wg mnie naganne moralnie i zwyczajnie nieuczciwe. Jeśli już kupujesz przez Internet, to z całą odpowiedzialnością, czyli ryzykiem niedopasowania i koniecznością odesłania. Potępiam wykorzystywanie sklepów stacjonarnych w takim celu. Co więcej, takie zachowanie potępia też niemal cała społeczność biuściastych skupiona wokół Lobby i Balkonetki.
Wstyd by mi się było nawet przyznać, że robię coś takiego :/
|
fakt, trochę racji macie, ale to nie znaczy że mam zamiar przepłacać.
|
|
|