2011-05-30, 20:44
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
ło matko ale miałam dziś popołudnie, mały spokojny był zrobił mega kupę (musiałam body rozcinać bo miał gó...o na plecach ) no i coś mnie podkusiło aby iść do babci z nim. babcia nachyliła się nad nim pogadała głośno, wróciłam do pokoju z nim a ten w ryk... darł się 15minut aż się dusił z płaczu... aż dałam mu butlę i się uspokoił... ale nie był głodny... nie wiem - babcia go chyba zauroczyła 
teraz się strasznie kręci i ciągle rączką noska dotyka nie wiem o co chodzi...
dzięki dziewczyny za pocieszenie póki co będę ściągać nie będę małego męczyć skoro nie chce jeść i spazmów dostaje. pewnie szybko się pokarm skończy ale nic na to nie mogę poradzic nie mogę patrzeć jak on się męczy przy tym cycu...
Traicionera, Tajka, Marsylia fajnie wyglądacie wszystkie 
Cytat:
Napisane przez Castia
ja docieniam w taką pogodę Rampersy - super cicuszek jak dla mnie 
a jakie są fajne w sklepach. już się czaję na all na jakiś zestaw kilku 
|
ale superowe zapisałam do zakładek 
Cytat:
Napisane przez Montii
a pamiętam,że zanim mnie dziewczyny zobaczyly to niektore wyobrazaly sobie mnie jako blondynke bez makijażu 
|
hehe dobre 
Cytat:
Napisane przez Montii
ja zrobie jeszcze jedna probe z truskawkami..zjem z ..5  i zobaczymy..
|
nie popuścisz  
Cytat:
Napisane przez ego_ego
a ja zrobiłam tak jak Montii położyłam małego na macie z gołą dupką, bo trochę się odparzył, poszłam zrobić siku wracam a tam kupsko i siuśki, to jest moje zdolne dziecko, ale jak grzecznie teraz leży na tej macie 
|

Cytat:
Napisane przez iizabelaa
Byłam w Biedronce,
i kupiłam pieluchy Dada Premium,
one są bardzo podobne do Pampersów 
a połowę tańsze
a moja znajoma mnie pocieszyła, że nie ma reguły i mam się nie przejmować, w sumie jedyna taka osoba, która się do mnie pozytywnie odniosła, że nie karmię piersią wogóle,
ona ma 5 letniego mega choruszka 
ciągle biedak ma anginę, do tego ma astmę,
przez którą wylądowali kilka razy w szpitalu 
łapie wszystko co można złapać
a ona karmiła piersią przez 8 miesięcy :/
|
m uzywamy i są ok 
ano masz rację mój tż karmiony piersią do chyba 6miesiaca a alergik taki że glowa mała...
także nie ma reguły... nic na siłę robić nie będę
podziwiam dziewczyny które karmia potem dokarmiają potem jeszcze praca z laktatorem... ja czasem po 5 minutach muszę laktator wyłączyć bo mały się drze... także nie mam jak odciągać czesto..
Cytat:
Napisane przez marsylia
I mam do Was pytanie: co robić z ciemieniuchą na glowie i na brwiach ?
|
no właśnie... Oli też ma po bokach głowy i na brwiach smaruję oliwką i wyczesuję ale efektów póki co brak zaczęłam wczoraj...
Cytat:
Napisane przez ego_ego
się zastanowię czy nie zrobic pierwszej dawki po 6 m-cu tak jak Montii coś pisała, co prawda my będziemy musieli oddać małego do żłobka, więc chyba jednak już teraz go zaszczepię, bo nie wiadomo co może złapać, u nas koszt 5 w 1 = 150zł a pneumo = 350zł, rota = 340zł, a jak u Was?
|
u nas my braliśmy 6w1 czyli 180zł rota 200 jedna dawka a pneumo 350 jedna dawka...czy jakoś tak
a pneumo pediatra zaleciła aby zaszczepić wraz z drugą dawką na rota czyli w połowie czerwca.
Cytat:
Napisane przez ptysza
iizabelaa
tez tak myslalam jak je kupilam  niestety Emilka przecikała się już w nich 6 razy 
one wcale nie są takie jak pampersy, dada jak jest nasikane to robia sie ciezkie i twarde, a pampersy miekkie, szkoda bo cena faktycznie fajna
marsylia
sposób na ciemieniuche:
zagrzać troszkę oliwki do ciała (ja brałam kieliszek do wódki  , nalałam troszkę i cały kieliszek do miseczki z gorącą wodą na chwilkę. Tym posmarować całą główkę, jak nie jest upał to założyć na jakieś pół godzinki czapeczkę. Potem zdjąć i spróbować wyczesać. U nas zeszło po 3-4 razach
|
o i ja zastosuję dzięki
a co do dady i pampersów nam mały przesikiwał i pampersy i dady także nie ma różnicy 
lecę spać bo mały się kręci coś nie wiem ile pośpi zjadł 60ml o 19 potem 60 po 20... to nie wiem ile wytrzyma
|
|
|