2011-05-31, 16:45
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013
Ja znalazłam mieszkanie od dewelopera ok 50 m2 za jakieś 210 tyś (jedno z tańszych, bo "lekko" na zadupiu ), co jest bardzo dobrą ceną, zwłaszcza że na tym osiedlu mieszkają już nasi znajomi i sobie chwalą. Ale jak tu wziąć kredyt jak TŻ teraz nie ma umowy o pracę . Więc My mamy jeszcze gorzej, bo musimy czekać raczej na sam koniec 2012 r., żeby to wszystko jakoś ustabilizować. A do tego czasu, mieszkania jeszcze bardziej podskoczą pewnie w górę 
Cytat:
Napisane przez malinka9191
A tak w ogóle to ja tylko na chwilę, przyszłam się wyżalić, że nie zaliczyłam testu i brakło mi marnych 2 pkt  no i niestety nauki więcej teraz więc znikam, bo jutro 3 testy i jeden ustny  3majcie sie i nie rozpiszcie za bardzo co bym potem nadrobiła was 
|
ajj, to okropnie mało Ci zabrakło . I kciuki napewno będą
Cytat:
Napisane przez Isabelle_
Ważne, że go interesuje.  My teraz też na etapie budowy, notariuszy, kredytów itd.
Fajnie, że macie taką możliwość. My niestety musimy się władować w kredyt...
|
my też, ale lepsze to niż wynajmowanie lub mieszkanie u rodziców 
Cytat:
Napisane przez malinka_070190
My tez właśnie myśleliśmy nad kupnem mieszkania, albo nad budową domu... Oczywiście na kredyt bo inaczej nie da rady  no ale najpierw chcemu ślub, potem będziemy myslec 
my mamy o tyle dobrze, że mój tata wszystko by budował, woda, centralne, wszystko on, elektryką zajął by się mój brat  i tu troche byśmy zaoszczędzili 
ale znowu nie wiemy czy lepiej by było kupic i wejść na gotowe... trzeba to wszystko przemyśleć.
Ostatnio bylismy oglądać dom, na górze była wielki salon, sypialnia, 2 pokoje dla dzieci, kuchnia, łazienka i wc. Na dole wielki salon, duży pokój, pralnia, spiżarnia, kotłownia, wielki garaż. Do tego duży ogród. Facet chciał zostawić wszystkie meble, telewizor, zmywarke itp. Fakt, że meble stare, ale na poczatek by było. Chciał za całość 18o tyś. Ale kuchnia i łazienka do remontu.
|
aż dziwne że tak mało chciał za dom z działką
|
|
|