Ja nie szczepię ani na rota ani na pneumo. Zamiast martwić się 3 ukłuciami lepiej zobacz skład szczepionek, które masz do wyboru, skutki uboczne itp. A ukłucia zawsze można rozdzielić, nikt nie zmusza do szczepienia wszystkiego na raz, nawet lepiej dla dziecka jak jest osobno.
A to już jest inna sytuacja, ale zawsze warto robić przeciwciała przed szczepieniem, bo może nie być konieczne.
To ze zdjęciem jest świetne

To pierwsze klasyczne też ładne. Ja bym wzięła ze zdjęciem, takie oryginalne
MMR świnkę odrę i różyczkę chyba większość z nas przechorowała, to normalne choroby wieku dziecięcego, a cały czas nikt nie wykluczył związku tej szczepionki z rozwojem autyzmu. A niedługo to będą chcieć na przeziębienie szczepić... Sanepidem się nie martw, niedawno był wyrok sądu, że nie ma prawa nikt nakazać szczepienia, więc nie mogą zmusić, jedynie mogą trochę uprzykrzać życie wysyłając korespondencję, że trzeba szczepić "blablabla". WZWB jest osobno a błonica, tężec i krztusiec jest razem jako DTP. Może być żywa lub zabita. Gdzieś czytałam, że dla osób uczulonych chyba na białko kurze można podać lepszą szczepionkę osobno na błonicę, trzeba poprosić lekarza o recepte, bo normalnie szczepią byle czym jak leci... Ale to muszę jeszcze sprawdzić.
kasiapruszkow, nie martw się brzuchem, niejedna kobieta ma taki a nie jest w ciąży, a Tobie jeszcze zejdzie, przecież niedawno był poród.
iweczka,współczuję
wanilia83, małej słodycze szkodzą, tylko kruche ciastka mogę jeść
Moja Agniesia już na dłużej potrafi patrzeć na zabawkę jak jej macham przed oczkami

I uwielbia jeździć tramwajem

Ważyłam ją wczoraj to już ma 3,7kg. Zdjęcie wczorajsze

Jaka ja piękna jestem!